Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yellowspirit

Marketing

imaš li je?


Osjećaji. Utjeha. Radost. Sreća. Tuga. Bol. I još boli.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Maska. Imaš li je? Stavljaš li je? Jednom mi je netko rekao da on to nije. Da je to njegova maska. Maska obrane. Štiti se njome. Ljudi ne smiju znati. Ne smiju znati što se tu krije. Što je iza maske. Izvana smo svi jaki. Sretni. Savršeni. Jesmo li? Ili je i to jedna od naših maski? Stavljamo li svaki dan drugu? Imamo li za svaku osobu posebnu? Ili našu posebnost ne krijemo iza maske? Imaš li je?
Stalo ti je do nekog. Toj osobi je svejedno. Stavljaš li masku ravnodušnosti, ili ćeš joj reći što osjećaš?
Piješ. Druga osoba ne pije. Pijan si. Druga osoba nije. To joj nije potrebno. Skrivaš li svoje ja iza toga? Ili svoje pravo ja pokazuješ potaknut alkoholom? Jesmo li onda bez maske? Ili stavljamo još goru?
Ako svaki dan nosimo svoju masku, a svjesni smo da to nismo mi, postajemo li to? Ili smo to već odavno postali? Jesmo li ono što ne želimo biti? Govorimo li ono što se od nas očekuje, ono što očekujemo i mi od nas samih, a to nismo mi? Kako znati kada smo maska? Kako znati kada smo postali svoja maska? Imamo li je uopće?
Ako nosimo maske, jesmo li mi ikad iskreni? Dopuštamo li ikad bilo kome da vidi što se u nama krije? Jesmo li svjesni da ne dopuštamo? Koliko daleko možemo otići sa neiskrenošću? Koliko daleko smo iskreni? Nitko ne zna sve o vama. Niti vi želite da zna. Vaši najbolji prijatelji ne znaju sve o vama. No znaju više. Više od drugih. Znate li vi sve o vama? Poznajemo li sami sebe?
Stalno govorimo jedni drugima koliko se dugo i dobro poznajemo. Da se znamo u dušu. Da znamo kako će određena osoba u bilo kojem trenutku reagirati. Znamo li mi nju zapravo? Ili znamo samo masku koju ona nama prezentira? Znamo li samo kako će njezina maska reagirati?
Ne znamo. Isto tako ne znamo dali druga osoba ima masku. Nikad nećemo priznati da je mi imamo. Imamo li je? Nadam se da ne. Imajući masku ne dopuštamo nikome da dopre do nas. Noseći masku zavaravamo sami sebe. Postajemo maska. Ono što ne želimo biti. Kada jednom to postanemo, teško je pokazati svoje pravo ja. Ono u pozadini.
Pokušajmo. Pokušajmo biti mi. Biti svoj ja. Biti ono u pozadini. Biti iskreni. Sa sobom i drugima.

***

ova slika je izmamila mnogima osmijeh u njemačkoj..

izbacite uljeza!!
(tejči nej se srditi..)

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 16.03.2006. u 20:33 sati.