Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jalucifer

Marketing

Vjeronauk u školama mora biti!

Evo čitam u "Vjesniku" kako se bune neka dječica, koju, ma zamisli ti bedastoće, imenovaše u nekakvo Vijeće učenika Hrvatske, koje bi, kao, trebalo savjetovati ministra Dragu Primorca, ma daj molim te, kaj imaju decu pitati, pa valjda Država sve zna što traba raditi i sama! No, eto, kao prave se da ih pitaju, pa dakle rekoše dječica da ne bi trebalo ocjenjivati vjeronauk!

Ma nedajvraže! Vidi sramote! Ma vjeronauk da se ne ocjenjuje! Pa to je najvažniji predmet!

Najme, vi biste možda pomislili da sam ja, Lucifer, protiv obaveznog učenja vjeronauka u školama? Ma kaj god! Što više znate, to više zbunjeni bivate, u današnje doba kada je posve nemogće natjerati djecu da samo napamet biflaju što im pop izrecitira, i šlus! Sve više spoznajete šašavu konfuziju i proturječja Biblije.

Što ste zbunjeniji, naravno, veće su šanse, da ćete biti među onih, približno, 95 posto pirpadnika vrste homo sapiens, koji dolaze u moje carstvo!

Smiješna je stvar "prosvjetiteljski optimizam", ono, kao kod onog ruskog pisca koji je napisao "Pedagošku poemu", kao, mi ćemo djecu pravilno odgajati. Ma da ne bi!

Znate li tko su bili Sedam sekretara SKOJ-a? Mladi, radikalni komunisti u prvoj Jugoslaviji.

A svi su oni u školi imali vjeronauk!

Q.E.D.

Post je objavljen 16.03.2006. u 16:41 sati.