Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceana

Marketing

Dunjin dnevni boravak

Dunjini tulumi u njezinom stanu u Zagrebu uvijek su bili događaji koje se rado isčekivalo. Obilje domaćih delikatesa i napitaka koje bi taj dan brižno i s ljubavlju pripremile Dunja i njezina sestra, soba puna ljudi širokog osmijeha i...najčešće s nekim glazbenim pomagalom u ruci; gitara, udaraljke, šuškalice, frulice....ili samo spremne glasnice.

Nisam sigurna da bi se te njene večeri uopće mogle nazvati tulumima. To su u stvari bile male glazbene etno radionice. Šetalo se od ruskih balada, američkih rock klasika od prije par desetljeća, preko engleskih, škotskih i irskih do bosanskih, makedonskih i hrvatskih narodnih pjesama.

Ubrzo je Dunja shvatila da je njezin dnevni boravak postao pretijesan za sve one koji su sa žarom očekivali poziv za «druženje uz pjesmu», pa je uz pomoć Kornela i ekipe preselila svoj dnevni boravak u Mochvaru.

Tako nas je jučer ponovno dočekala «kućna» atmosfera u Mochvari.

Uz Dunju, atmosferu su glazbeno grijali i Afion, mlada grupa iz koje entuzijazam tako iskri da je opasnost od zapaljenja srca prisutnih uvijek velika!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Ehm...usput, potpisnica ovih redaka skoro je i napravila mali fire neoprezno pogurnuvši košaricu s hranom prema zapaljenim svijećama na stolu. Brzoplamteća papirnata salveta iz košarice nakratko je podsjetila na približavajuće Jurjevo i krijesove...ali, brzom intervencijom druge strane mozga (da, i to se ponekad dogodi!) iste iliti dotične čimbenice, vatrica je ugašena prije nego je itko išta skužio...

Dunja je sinoć i svako malo primala čestitke na nominaciji za Porin u kategoriji najboljeg etno albuma. U istoj kategoriji još su i Tamara
i Cinkuši .

By the way, sinoć ste mogli slušati Dunju, danas imate priliku čuti Tamaru u Aquariusu, a Cinkuše i još poneke etno snage hrvatske glazbene scene, na ovogodišnjoj Zlatnoj Koogli.

Nakon Tamare, a prije Zlatne Koogle, vidimo se u Aquariusu na Lo Cor de la Plana !

Do tada, ako ne stignem pisati i posjećivati vas – stay well, stay yourself!
;-)


Hvala Martinu Turšiću na fotkama!








Post je objavljen 16.03.2006. u 15:22 sati.