Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Srami se...

Ne, nikoga ne špotam, već je novost da se mali-veliki dečko već 2 tjedna srami.
Bilo da nekoga sretne na cesti, ili u zgradi... glavica je pognuta, pogled se skriva i treba proć neko vrijeme da se vrati u staru normalu, odnosno da počne komunicirati i gledati ispred i oko sebe.
Ovo mi je toliko bilo čudno da sam sva pod upitnikom!??

Moj mali hahar, odjednom postao sramežljivac! Ma, zamisli ti to!?

Još uvijek vodimo rasprave što je dobro, a što nije. Što se smije a što nesmije, i zašto se nesmije raditi. Istina, nema baš previše živaca slušati kaj mu to stara tupi i ponavlja, no opet se vraćam na kazne i pohvale, i naravno, umiljavanje i upucavanje da bi dobio što želi, tako da je prekjučer bio uskraćen kinder jaja. Morala sam se držat "kazne" i uspjela sam se čak i oduprijet njegovim pusama i "oposti mama", i uporno mu pokušavala upucat u njegovu malu glavicu da neke stvari nesmije raditi (za njegovo dobro).




Na tatu se ljutio nekoliko minuta kad smo se svi skupili doma, naime, sram tatu bilo jer nije u odboru za doček malog princa, jer kad ON dolazi svi moraju biti na broju! A kad tata dođe doma nakon njega-nas, onda mora pokazat da se ljuti, i neda tati niti pusu, niti hoće pričat s njim...

... tak mali pa već... eh... joj...

Jučer sam pokupila papire za upis u Vrtić!
Veselim se njegovom odlasku među djecu, i znam da će i njemu biti super! Ma svima će biti super! Baka će imati malo više vremena za sebe, i odmoriti se i više uživati u vremenu kad bude mali čovijek s njom i didom. U vrtiću će imati i društvo vršnjaka i naučiti komunicirati s djecom. Dosad se sretao sa vršnjacima, no komunikacija im nije baš išla, naravno Dem govori sve, a vršnjaci su dosta još iza njega i to mu je bilo neshvatljivo.

Snimili smo ga tata i ja prošlu vecer kako pjeva "bio jedan pas..." i sve je odrecitirao od početka do kraja i ljutio se na mjestima gdje je tekst takav, i čak i opsovao, na naše obostrano čuđenje, sve u žaru ljutnje kako se gazda ljutio na psa.
Sad postoji i audio snimka kako pjeva tatine pjesme i kako priča ko navijen. Bit će to divna uspomena kad poraste. Sijećam se svojih kazeta kad sam imala nekih 4-5 godina, zvučala sam koda govori neki mali dečko. A i ponosno se mogu pohvaliti da sam i igrala u jednoj radio drami u kojoj glumim maloga Tomicu!

;-)

Kud li nas nose ove naše noge (bose)...
i raščupane (plave) kose...



Post je objavljen 16.03.2006. u 13:38 sati.