Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajstrasni

Marketing

....šumu od drveta....

Sad iskreno ! Koga zanima, koliko je došlo ljudi pokloniti se Miloševićevom tijelu, gdje je uopće to tijelo, gdje će se pokopati, kakvu boju kose ima njegov sin, zašto mu žena neće doći na pogreb ? Mene iskreno ne zanima, ono što dobiva moju pažnju je vezano za ekonomsku i političku situaciju u zemlji. Da li ću danas sutra naći posao ili ću biti jedan od onih 10-tak posto stanovništva koji ne žive već životare.
Ne zanima me dubinska analiza riječi koje je izgovorio Sanader, ne zanima me prepucavanje kako je tko vodio ili riješavao probleme. Prošlost nije trenutno zanimljiva. Švicarci mogu sa svojim plaćama i standardom razmišljati o prošlosti koliko hoće, Hrvatska si ne može to priuštiti. Naši političari znaju samo nabrajati mane i probleme koji su nastali pod "bivšom" vlasti, ali nešto napraviti ili popraviti ne, to ne znaju.
.
Problem su također novinari. Njihova pozornost je tako labilna, danas je na Paris Hilton (kupila je novu ružičastu torbicu ?!?!?!), sutra je na nekom izrodu naše estrade a u to vrijeme država propada. Nisam siguran da podjela na "žuti" i ostali tisak više postoji. Svi su požutili. Pravi problemi ne mogu doći u prvi plan, ne zbog toga jer ih netko blokira, već zato jer nisu dovoljno eksluzivni. "Ekskluzivno" je najsilovanija riječ u hrvatskom jeziku, sve je postalo ekskluzivno. "Ekskluzivno" Jacques je kupio sendvić sa svim prilozima ---- uh, jebote baš mi takve vijesti trebaju.
..
Država se zadužila u totalu oko 54% očekivanog (alo' očekivanog) BDP-a a o čemu mi pričamo ? Da li je Ante dobro postupio davajući sućut ?!?!?! Da li su svi poludili u ovoj državi, možda je zavladao kakav virus gluposti ili možda "boli me kurac" virus.
Bit će nama "boli me kurac" kad nam čiča MMF sjedne na vrat pa će biti Argentina scenario ......
...
Stara rimska - kruha i igara - se kod nas valjda može prevesti kao - bezveznih vijesti i glupih diskusija -.
Šta god potrebno da narod bude sretan, zar ne......

Post je objavljen 15.03.2006. u 19:05 sati.