Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

FMUP dostavio izvješće protiv dvije osobe zbog prometa opojnim drogama i porezne

U sklopu borbe protiv gospodarskog kriminala i zloporabe opojnih droga, Federalna uprava policije proteklog je tjedna dostavila nadležnim tužiteljstvima dva izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv dvije osobe. Tužiteljstvu BiH dostavljeno je izvješće protiv E. K., rođen 1971. u Tuzli, nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Postoji osnovana sumnja da je E. K. u razdoblju od 2004. do 2006., s ciljem preprodaje opojnih droga, angažirao veću skupinu osoba kako s prostora Republike Srpske, tako i s prostora Federacije, na način što je preko osoba iz Republike Srpske nabavljao veće količine opojnih droga, najčešće heroin, koju je zatim uz pomoć osoba iz FBiH prodavao na prostoru FBiH.

Županijskom tužiteljstvu Livno dostavljeno je izvješće protiv J. B., rođen 1954. u Livnu, stalno nastanjen u Livnu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo porezne utaje.

Naime, nastavljajući s daljnjom istragom o poslovanju jedne fiktivne tvrtke s prostora Hercegovačko-neretvanske županije, za što je dosad Federalna uprava policije nadležnim tužiteljstvima prijavila ukupno 17 osoba, postoji osnovana sumnje da je J. B. tijekom 2001. u namjeri da izbjegne plaćanje poreza na promet, kroz poslovnu dokumentaciju prikazao veleprodaju nafte i naftnih derivata ovoj fiktivnoj tvrtki i na taj način oštetio proračun Hercegbosanske županije u iznosu veće od 125.000 KM.

(nina)




Post je objavljen 14.03.2006. u 10:33 sati.