Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

20. druženje u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica uz go ove šk.god. - 14. 03. 2006.

Utorak. Neki sitan snijeg vjetrom nošen. Odlazim na bus put Hribe. Tri stanice busom, Radićev trg, bankomat, pekarnica i potom noga na nogu do Hribe. Idući tako i zaboravim na noge, tek misao misao preskaće. Kao da je put do škole i prekratak. I sve se nekako poklapa u slijed sa smislom meni. Presreću me Monika i Lana. Idemo put razreda njihovog, gdje obično svaki drugi tjedan imamo go. Putem nas sustiže učiteljica i otvara nam do tada zaklučana vrata razreda. Ulazimo i počinje priprema za go. Složili smo garniture. Dolazi i Marko Grdenić. I on je iz ovog razreda. Krećem na 9x9 sa Monikom i Lanom igrati za učenje. Glavna stvar koju smo danas tako radili su stepenice. Razumjele su, ali sada treba iskustva, jer znanje kao da želi uteći. Zvoni i osmorka se kompletira i krećemo s nadmetanjima. Igrali smo atari-go za Lanu i Moniku, a za ostale go na 13x13 kada su igrali međusobno.
Pogledajmo konačne rezultate.

1. Stjepan Švigir 22. kyu, 14 bodova i sodos 84
2. Lovro Blagaić 24. kyu, 10 bodova i sodos 52
3. Denis Mešić 6. interna kategorija, 8 bodova i sodos 34
4. Matija Pukanić 25. kyu, 7 bodova i sodos 33
5. Marko Grdenić 25. kyu, 7 bodova i sodos 31
6. Marko Pukanić 25. kyu, 6 bodova i sodos 28
7. Monika Mandić 3. interna kategorija, 3 boda i sodos 15
8. Lana Jurlina 3. interna kategorija, 1 bod i sodos 8
Novi kategorija ovaj puta nema.
Danas je došel Štefek, pa pitanje pobjednika nije bilo upitno. Eventualni njegov nasljednik morati će se dobro potruditi, da bi ga eventualno prestigao. Štefek vrlo vješto zarobljava protivničke grupe. Nije to neko veliko znanje, ali dovoljno za ovu škvadru. Dakle, škvadro, ajte probajte stići Štefeka. On je ovaj puta sve izpobjeđivao, a igrao je sa svima nazočnima.
Lovro je već u prvom kolu bio žrtvom Šefekovom. U trećem ga je iznenadio i Marko Pukanić, ali je sve ostale pobjedio i bio drugi na kraju. Prva dvojica su ujedno prednjačili u pričanju, natjeravanju, ometanju drugih etc. Reklo bi se da su skoro u svemu bili naj.
Denis se nije dao odmaknuti od generacije. Puno razmišlja, ali i smisli ponešto. Ima tu još puno nepotrebnih i krivih poteza, ali ih je sve manje. Bio je treći.
Matija Pukanić predvodi grupu nove generacije tj. učenika mlađih razreda. On ide u drugi. Izgubio je od prve dvojice, ali je pobjedio trećega Denisa, pa potom izgubio od petoga Marka Grdenića. Zmešarija prava, ali na kraju je četvrti.
Marko Grdenić je peti s istim bodovima kao i Matija, ali uz malo slabiji sos. Izgubio je od prve trojke.
Marko Pukanić je šesti. Pobjedio je Moniku i Lanu, a ono što je značajno i drugoplasiranoga Lovru.
Monika je izvukla nerješeno, a to je po jedna pobjeda u dvije partije atari-goa, s Matijom Pukanićem, Markom Grdenićem i Lanom. Time se odljepila od dna.
Dno turnirske tablice ovaj je puta ostalo Lani. Igrala je nerješeno samo s Monikom. Značajno je da je danas naučila stepenice.
Lijepa zanimcija je to danas bila. Biti ćemo ovdje i slijedeći utorak.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 15.03.2006. u 08:22 sati.