Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Šverc kapitalizam = životni minimalizam

Nakon nekoliko dana pauze zbog zamora materijala, ''odmaranja'' i bavljenja drugim zanimljivim stvarima, odsurvah maloprije do komšiluka ne bih li provjerio što ima novoga glede izlijevanja 18000 litara ulja iz hidrocentrale Jablanica u rječicu Dobrnju, pritoku Neretve. I imam što pročitati.

Analize su pokazale da izliveno ulje sadrži kancerogeni PCB, a da policija za ovu ekološku katastrofu nad katastrofama sumnjiči trojicu lokalnih švercera. Kao što sam pisao u postu od 02.03.06. transformatorsko ulje (sadrži kancerogene poliklorirane bifenile) može se koristiti kao pogonsko gorivo za dizel automobile. Javna je tajna, piše sarajevski Dan od 10.03.06., da se Jablančani već duže vremena voze na transformatorsko ulje, koje su im već duže vremena prodavali maloprije spomenuti šverceri. Što hoće reći da Jablančani i komšije već duže vremena udišu kancerogeni PCB iz svojih automobila! Ne znam s čime bih ovo usporedio u ovom trenutku, na pamet mi jedino pada dobrovoljni pristanak na ciklonizaciju b uz izgovor kako je ipak jeftinije biti mrtav.

Sarajevo-x forum

p.s. Upravo čitam kako su otpad iz vode zamašćen transformatosrkim uljem pokušali odložiti na mostarskom odlagalištu Uborak. Gdje je kraj ljudskoj gluposti?

Post je objavljen 15.03.2006. u 00:47 sati.