Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbtrnje1986

Marketing

GLASNIK SJEVERNE TRIBINE

Image Hosted by ImageShack.us
TKO DOLAZI NA SJEVERNU TRIBINU?
Sjeverna tribina je isključivo navijačka. Na nju se ne dolazi gledati utakmica i komentirati igra, na njoj se navija svih 90 minuta bez obzira na rezultat i igru na terenu. Tko na nju dolazi gledati nogomet - taj je zalutao.

Sjeverna tribina Dinamova je snaga i oslonac!
Sukladno s time cijela tribina svaku utakmicu mora biti navijački aktivna, složna i bez podjela. Svatko tko se nalazi na sjeveru mora biti navijač, od najmlađeg do najstarijeg, od vođe do onoga tko je prvi puta došao na utakmicu, jer tribina to smo mi!


NAVIJANJE
U posljednjih par godina ostvaren je veliki napredak u organizaciji navijanja, koreografijama, marketingu, odlasku na gostovanja. Ali sve to ne znači ništa bez navijanja - osnovne zadaće svakog navijača na tribini. Upravo iz tog razloga svaki čovjek na sjeveru, bez obzira na godine i zasluge, mora navijati. Nemojte se sramiti pjevanja, ne stojite sa strane već svojim grlom i dlanom pomognite da se sa tribine, glasnije no ikada, čuje podrška Dinamu.
Ali kod navijanja treba paziti da se pjesma otpjeva do kraja, da se pogodi melodija i da se ne brza. Zato pjesme pjevajte polako i glasno, a plješćite samo na ritam bubnjeva.
Ako ne znaš pjesmu ne pjevaj ju na silu, slušaj ritam i riječi dok je ne naučiš.

GOSTOVANJA
Odlazak na gostovanja nikada nije bio jednostavniji. Ako na gostovanje ne možeš otići u vlastitom aranžmanu, tu je Udruga navijača Dinama koja za svaku Dinamovu utakmicu van Zagreba organizira prijevoz, a na tebi je samo da protegneš noge do Draškovićeve 23 i uplatiš put.
Za pravog navijača nije važno da li njegov klub igra na domaćem ili gostujućem terenu, on je uvijek tu!


KOREOGRAFIJE
Koreografija nije samo lijepa slika tribine, nego je ona mjerilo organiziranosti i složnosti navijačke skupine. Uspješnost koreografije ovisi o svima nama i zato kada se ona priprema pažljivo slušajte upute za njezino izvođenje, sjednite i nemojte navijati, ne miješajte se u posao navijačima zaduženim za njenu realizaciju.


IZGLED TRIBINE
Kod izrade transparenata, barjaka i zastava imajte na umu da su to glavni elementi prepoznatljivosti tribine koji ponajprije predstavljaju onoga tko ih nosi, bio to pojedinac ili grupa, ali isto tako predstavljaju i navijačku skupinu kojoj pripadamo, klub za koji navijamo i mjesto iz kojeg dolazimo.
Transparenti moraju biti uredno obješeni jedan do drugog, bez ostavljanja praznog prostora, zastave moraju biti podignute, barjaci moraju vijoriti.
Pritom obratite pozornost na njihov izgled i originalnost. Ružne i nekvalitetne transparente, zastave i barjake ne trebate niti pokušavati unijeti jer će isti biti momentalno uklonjeni sa tribine.

NAVIJAČKA OBILJEŽJA
Nije važno da li na sebi nosiš odjeću sa markom ili bez, da li imaš košulju, majicu ili trenirku, bitno je da ono što nosiš ima stila, a taj stil zavisi od pojedinca do pojedinca.
Puno se više može reći o navijačkim obilježjima. Ona moraju biti aktualna, originalna i reprezentativna. Iz tog je razloga nedopustivo da netko tko sebe smatra navijačem nosi one cirkuske šešire i šalove koji se mogu kupiti na svim zagrebačkim tržnicama.

Navijačka i klupska obilježja nikako nemojte kupovati na različitim štandovima, ili kod preprodavača na tržnici.
Zna se gdje se što kupuje.
Navijački artikli skupine, koje proizvode sami navijači (majice, šalovi, kape.) mogu se nabaviti u prostorijama Udruge navijača, a artikli kluba u ovlaštenim prodavaonicama.
Uz to kupovinom navijačkih artikala u Udruzi direktno pomažete njezinom radu, a samim time pridonosite i ljepšem izgledu tribine.



Post je objavljen 14.03.2006. u 21:17 sati.