Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

20. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 13. 03. 2006.

Danas nas je ovdje bilo nešto više. Igralo se u dvije skupine. Prva je bila atari-go za igrače s internim kategorijama. Na startu su tu bila trojica i to Mario Stanešić, Bruno i Borna. Kada se već igralo drugo kolo dolaze skupno Mario Kalisar, Josip i Iva, a snjima je bio i Goran. Pokrpali smo prvo kolo naknadnim njigovim igrama i krenuli na drugo. U drugom je igrao Goran s Mariom Kalisarom. Svi odigraše, a njihovog rezultata još nema. Odjednom se oni dižu i izlaze iz učionice. Ptam ja ove što su ostali da kuda oni odoše. Kažu da su otišli na WC. Mene nitko ništa pitao nije. Pitam za rezultat Maria i Gorana, ali nitko nezna. Treba se preći na treće kolo, a nikoga nema, jer i ostali odoše po ove kojih nema. Odem i ja i vidim kako se svi igraju vani u predvorju škole. Zaboravili na go. Uputio sam ih na napuštanje školskog predvorja gdje su stvarali buku i nemir. Ako ih go ne interesira nije red praviti nered drugdje. Tako je zvršilo njihovo zanimanje za go ovaj puta. Nakon smanjenog trećeg kola Bruno mora ići. Ostadoše od ove grupe samo Mario Stanešić i Borna. Dao sam im da odigraju do četiri pobjede. Pobjedio je Mario sa 4:3. Ostali su jedini i odradili ponešto bodova i zauzeli 1. i 2. mjesto. I tako je to bilo u atari-gou danas.

1. Mario Stanešić 4. interna kategorija, 9 bodova
2. Borna Azenić 2. interna kategorija, 6 bodova
3. Bruno Budimlić 3. interna kategorija, 3 boda
4. Mario Kalisar 3. interna kategorija, 2 boda
5. Josip Markušić 1. interna kategorija, 1 bod
6. Ivan Zlodi 2. interna kategorija, bez bodova
Nove kategorije:
5. interna kategorija: Mario Stanešić
3. interna kategorija: Borna Azenić
Nekako istovremeno je krenula i grupa koja igra go na 13x13. Uključćio sam se i ja i tako nas je bio šestoro. Igrao se handicap po razlici kategorija podjelenoj sa 3. Odigrano je pet kola. Ja sam bio van konkurencije za priznanja. To pripada učenicima.
Zanimljiva je bila partija između Marka Vračan i Mateja Zakanja. Još prije godinu dana Marko je bio vodeći igrač škole, ali tada ga prestiže u ajkom naletu Matej. Evo starih konkurenata ponovo za pločom u školi. Marko je bio crni uz komi samo 0,5 poena. Kod Markove prednosti u poziciji Matej izvodi kombinaciju za seki u jednom kutu i partija završava pobjedom Mateja od samo pola poena. Na ploči su bili jednaki, a odlučio je taj komi od 0,5 poena.
1. Matej Zakanj 7. kyu, 4 boda
2. Marko Vračan 10. kyu, 3 boda
3. Antonio Pavlović 20. kyu, 2 boda
4. Nino Horvat 4. interna kategorija, 1 bod
5. Marcela Kovačić 24. kyu, bez bodova
Mladen Smud 3. dan, 5 bodova – van konkurencije
Bio je to još jedan ponedjeljak u Habdi uz go.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet tako ovdje.
bl. Muradenu

Post je objavljen 14.03.2006. u 09:39 sati.