Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Drvar: Hrvati premještaju svoje umrle


Nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma u općinu Drvar, koja je teritorijalno pripala Federaciji BiH i Hercegbosanskoj županiji, naseljeno je oko 10.000 hrvatskih prognanika iz više od 40 općina u ...


... BiH, a danas ih u toj općini, prema riječima načelnice Anke Papak-Dodik, živi manje od tisuću. Drvarska načelnica potvrdila je za agenciju NINA da zbog teške gospodarske situacije i nemogućnosti zaposlenja Hrvati sve više napuštaju tu općinu, da su odlasci najčešći po završetku školske godine, te da ekshumiraju i posmrtne ostatke svojih umrlih koje premještaju na novu lokacije, uglavnom u mjestima gdje su živjeli prije rata.

Tu je informaciju potvrdio i drvarski župnik don Žarko Vladislav Oštap, koji je kazao da Hrvati koji napuštaju općinu Drvar na nove lokacije premještaju i posmrtne ostatke onih koji su bili sahranjeni na katoličkom groblju u Drvaru, da je većina grobnica već ''ispražnjena'' te da se pokojnici odvoze u prijeratna prebivališta ili tamo gdje im žive djeca i rodbina.

(Nina)








Post je objavljen 13.03.2006. u 18:40 sati.