Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mracniblog

Marketing

tesla...

Za one koji su očekivali nastavak diskusije o zapošljavanju i nezaposlenima, na mom prvom blogu (ovome koji je označen s desne strane neupadljivo velikim crnim slovima) napisao sam još jedan i posljednji u seriji tekstova na temu zaposlenih i zapošljavanja. Tekst govori o podjeli tržišta rada, uz minimum razmišljanja možete pronaći svoje mjestu unutar podjele i nekolicinu jednostavnih savjeta kako se iz jedne kategorije prebaciti u slijedeću (onu bolju, na niže uvijek ide samo).

Nego, razmišljajući o jučerašnjem postu na kojem sam dao link na popis najvećih izuma koje je dala muslimanska kultura svijetu, palo mi je na pamet (ok, očigledno je komentar dolje na tu istu temu, tako da u stvari samo širim misao originalnog komentatora) da li itko ima sličan popis ali za hrvatsku?

Ja po svojoj prirodi (što mojoj vlastitoj, a što po prirodi posla) puno komuniciram sa strancima i vrlo često me pitaju odakle sam i kako im ne bi svaki puta odgovarao ispočetka napravio sam jednu malu web stranicu (koja je u međuvremenu skinuta, iako vidim da bih je trebao vratiti natrag) a na kojoj se nalazi popis nekih bitnijih informacija o hrvatskoj.

Između ostalog, na toj stranici piše kako su hrvati odgovorni za kravatu, olovku (penkalu), torpedo, zepelin, seizmograf (andrija mohorovčić), navodno i za dvostranično knjigovodstvo smo mi krivi, tu je i Tesla s izmjeničnom strujom i radijem...

Možete li se sjetiti još kojeg mudrog izuma ili ideje koja je proizašla iz naših krajeva?

Post je objavljen 13.03.2006. u 08:46 sati.