Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kohortaosijek

Marketing

POČELO JE, POČELO!

Alonso ispred Schumija

Image Hosted by ImageShack.us

Otvorio sezonu devetom pobjedom u karijeri - Fernando Alonso
Fernando Alonso pobjedom je krenuo u obranu naslova. U utrci za VN Bahreina drugi je bio Michael Schumacher, dok se Kimi Raikkonen sa začelja uspio probiti na treće mjesto.

MANAMA - Nova sezona Formule 1 donijela je nova pravila i V8 motore, no Fernando Alonso nastavio je nizati uspjehe u najskupljem svjetskom cirkusu. Doduše, aktualni svjetski prvak na VN Bahreina morao se dobro oznojiti za devetu pobjedu u karijeri, jer veći dio utrke vodstvo je držao legendarni Michael Schumacher, iskoristivši prvu startnu poziciju. No bolja Renaultova taktika naposljetku se pokazala odlučujućom - Španjolac je kroz boksove uspio preoteti lidersku poziciju Ferrarijevom asu. Do kraja utrke Schumacher je pokušao uzvratiti, no Alonso mu nije ponudio pravu priliku.

Treće mjesto pripalo je Kimiju Raikkonenu, koji je, nakon debakla u kvalifikacijama, u utrku krenuo s posljednje startne pozicije. Međutim, zahvaljujući taktici sa samo jednim zaustavljanjem Finac je uspio nadoknaditi veliki zaostatak i naposljetku ipak izboriti postolje.

Od ostalih svakako valja izdvojiti Nica Rosberga, sina nekadašnjeg prvaka Kekea. Mladi Nijemac u svojem prvom F1 nastupu uspio je odvrtiti najbrži krug utrke, te osvojiti ukupno sedmo mjesto.

U prvoj utrci sezone zbog novih tehnoloških rješenja očekivala su se brojna odustajanja, no utrku nisu završila samo četvorica vozača, među kojima i Giancarlo Fisichella, koji se u drugom dijelu utrke suočio s kvarom na hidraulici.

Sudionici prvenstva nemaju puno vremena za odmor - sljedeća utrka za Veliku nagradu Malezije održat će se 19. ožujka u Sepangu.


Rezultati:
1. Fernando Alonso (Špa/Renault) 1:29'46.205"
2. Michael Schumacher (Nje/Ferrari) +1.246"
3. Kimi Raikkonen (Fin/McLaren) +19.360"
4. Jenson Button (VB/Honda) +19.992"
5. Juan Pablo Montoya (Kol/McLaren) +37.048"
6. Mark Webber (Aus/Williams) +41.932"
7. Nico Rosberg (Nje/Williams) +1'03.043"
8. Christian Klien (Aut/Red Bull) +1'06.771"
9. Felipe Massa (Bra/Ferrari) +1'09.907"
10. David Coulthard (VB/Red Bull) +1'15.541"


Post je objavljen 12.03.2006. u 20:20 sati.