Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blondy12

Marketing

Casanova...:)

BOK!
Jučer sam bila s kinu i gledala sam odličan film Cassanova u kojem glumi preslatki (zapravo šarmantni) Heath Ledger. Preporučam svima da ga pogledaju, a posebno lijepšem spolu! Evo vam nešto o filmu:

Oštra, sofisticirana moderna komedija izrasla iz stare legende o Giacomu Casanovi, renesansnom pustolovu koji je postao slavan kao zloglasni ljubitelj žena. No, najveći zavodnik svih vremena bio je i mnogo više od toga. Slavan zbog svog oštrog uma i razorne duhovitosti, bio je između ostaloga i doktor prava, vojnik, čarobnjak, pisac, filozof i nadareni atleta, što je sve samo doprinosilo njegovoj reputaciji kao neodoljivog ženama i imunog na potrebu da se skrasi sa samo jednom posebnom osobom.
Iako su Casanovin život i nebrojene ljubavi bili istraživani brojnim ekranizacijama, nikada ranije on nije prikazan u toliko svakodnevoj ljudskoj nevolji: zbunjen vlastitim izgubljenim srcem i trudeći se postati boljim čovjekom na svoj specifičan način.
Kada je Giacomo Casanova (Heath Ledger) otkrio Francescu Bruni (Sienna Miller), upoznao je romantičnu partnericu jedinstveno mu suđenu, potpavši pod čari jedine žene ikada koja ga je odbila dok se ne dokaže kao muškarac vrijedan njenih romantičnih ideala.
Nakon života punog prelaganih ljubavnih pohoda, Casanova napokon naleti na jedinu ženu koja mu je ravnopravna u svakom pogledu – romantičnom, intelektualnom i fizičkom. Francesca je renesansna autorica, najveći spisateljski genij svoga vremena, koju oštar um, pouzdanost i pamet, te klasična ljepota čine najopasnijom ženom u Veneciji, i jedinom ženom koja nema interesa za Casanovine pokušaje zavođenja.



Post je objavljen 12.03.2006. u 17:37 sati.