Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tankagranica

Marketing

...autoskola do bola...

dakle, odslusali ste predavanja, i izasli na pismeni ispit... to i nije toliki problem, zato jer svako tko je u zivotu zapamtio makar crvenkapicu, trnoruzicu i vuka i tri prascica, bez problema moze uzeti knjigu i nauciti i sva pravila, i sve propise, i sve znakove. ali tek tada slijedi zabava.
voznja. 35 sati voznje. u tom vremenu nekada se moralo nauciti voziti, parkirati i okretati. to i nije bio toliki problem. ni sada nije problem na poligonu izgubiti par sati uceci radmke voznje unatrag, bocnog parkiranja, okreta u 3 manevra i naglog kretanja i zaustavljanja na liniji. iako mi to pomalo je malo blesavo, zato jer ljudi umjesto da skupljaju ono sto im treba, prakticno iskustvo na cesti i magistrali, oni vjezbaju kako voziti u prvoj... no dobro, ipak je to par sati...
ali sto kada sve to istekne? ni na kome drugom osim vas nije da odvozite tu jednu savrsenu voznju (uz mozda gresku ili dvije na koje ce se ipak "zazmiriti" na jedno oko)... ali sto je dovraga ta jedna savrsena voznja? da li ona stvarno moze biti mjerilo da kada napokon dobijete taj roza papiric (i da, mogli bi malo promijeniti dizajn vozacke, makar za muski spol :) ) vi necete uzeti kljuc i odmah pri izlasku iz garaze ili dvorista zavrsiti svoju vozacku karijeru pod sleperom (sa autom ili bez njega)? kako ta jedna voznja moze uvjeriti nasu drzavu da i vi necete postati samo statistika? ("A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic.")
ali ne... ta jedna savrsena voznja je sve sto se trazi od vas... tu se nece provjeriti jeste li mozda posjetili ono carobno mjesto na kojem se svi rodimo, i svi umiremo (pricam o shanku, ofkors) i strusili bocu necega koje u samom startu ima u sebi vise postotaka alkohola nego sto vi promila smijete imati, nego ce samo na temelju mirsinog ispitivaca, znanog i kao nos, osjetiti da li bas bazdite, ili ce vas ipak pustiti da vozite... nitko nece provjeravati jesu li vam oci malo zamucene, niti da li vam je svijet lijep ili saren... od vas se samo trazi da vozite, i odvezete kako treba, ili cak savrseno.
nakon toga, prvi korak je uvjerenje koje dobijete. zatim se mozete slikati (doslovno, ne u prenesenom znacenju), i odlazite na policiju... i taj roza papir je vas. cestitam, sada imate dozvolu za ubijanje, sebe i drugih!! jer nitko nakon te vase savrsene voznje nece sumnjati da vi neznate voziti, ne, odsad ste punopravni vozac koji kao i svi drugi placa kazne za neopreznu voznju, od novcanih, do onih gdje na racunu pise "zivot"...
iskreno, da se meni dogodio kao nekima, da 4 puta padnem na ispitu, radije bih, umjesto petog izlaska na ispit, uzeo kljuceve od auta, i poceo sam skupljati sva ona saznanja koja i dobivamo tek kada imamo dozvolu. radije bih poginio bez dozvole, nego sa dozvolom na kojoj pise da znam voziti. a cini mi se da bi mi i bilo jeftinije platiti kaznu za voznju bez dozvole, nego iznova placati predavanja i voznju, koji su onih lijepih 4 soma kuna... ovako bih makar platio svoje ucenje kao samostalnog vozaca, sto cu jednoga dana i biti. i onda, kada bih taj peti puta izasao, bio bih sigurniji u sebe, i bila bi veca sansa da odvozim tu prokletu savrsenu voznju, i dobijem taj (za vecinu muskog roda) gay papiric... no, eto, to je opet samo moje razmisljanje koje nitko vjerovatno nece uvaziti...

ali, za 16 dana od danasnjeg, i od mene ce se traziti da odvozim gdju savrsenu... i ako sve bude bilo, zovite me na kavu, i udostojiti cu se ukrasiti vam makar pet minuta ovog sugavog zivota svojom pojavom i pesimistkickim optimizmom :)

budite mi zivi i (ne nuzno mentalno) zdravi, i gazite ljude i mrave, jer da mogu, i oni bi gazili vas :)

i, da: "A tree never hits an automobile except in self-defence." :)

- 12:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #
E da, treba savršeno odvozit, vidiš, ja ću idući tjedan morat izvest tu savršenu vožnjicu, i nadam se položit, zato, čuvaj se na cesti :)) (s a r a 21.02.2006. 21:52)

Eh ti mladi vozači... cccc :) Ma samo ti popij nešto žestoko prije vožnje i vidjet ćeš, sve bude ok. (m_ramone 22.02.2006. 13:09)

Ma da, sve je to glupo.... Ali budimo realni, tako možeš gledati na sve - uzmi samo za primjer ovu standardnu školu. Koliko si puta dobio 5, a znao si za jedva 2?? Da, tako sam i mislila... Znam da je na položenom voozačkom na tebe prebačena golema odgovornost, ali tako je to... Moraš samo paziti da ti ta savršena vožnja ne bude jedina od takvih... Ma položit ćeš ti to, ak sam JA položila... :-)) Pozdrav! (shtoflec18 23.02.2006. 13:59)

ma nije to problem, poloziti cu ja to kad-tad, nego mi je to totalno glupo napravljeno, a da netko razmisli, vjerovatno bi se i nasao nacin da se to sredi... jedan od malo skupljih nacina bio bi da se svima u aute postave uredjaji koji bi im mjerili voznju, pa bi se po tome vidjelo da li netko zna ili ne... jednostavno smatram da ta jedna savrshena voznja nije mjerilo za to da li ce se netko ubiti cim dobije kljuc, ili ne... malo ima veze sa standarnom shkolom, ali ipak ne dovoljno da bi se mogla povuci neka jaca paralela... no, eto, moja baljezganja... (the_bubi 23.02.2006. 19:26)

Post je objavljen 21.02.2006. u 12:00 sati.