Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

čudna ratna

Simona se od ružnog pačeta razvila u izuzetno zgodnu i atraktivnu djevojku. Zaručila se za za izuzetno uspješnog sportaša. Martina joj je bila najbolja prijateljica u osnovnoj školi, živjela u provinciji i te večeri je Simona išla posjetiti. U to vrijeme bila je solo. Mrgudu, provincijskoj legendi, je zlouporaba svega i svačega izobličila crte lica. Malena se zvala njegova cura, prekidali su i mirili se svakih par dana. Ivica je bio zgodan i uspješan dečko, zaručen za Mariju, koja je tu večer bila odsutna. Njih dvojica su svojevremeno išli zajedno u razred.
Te večeri je Mrgud bauljajući naletio u lokalnom disku na Simonu, Martinu i Ivicu, upaljač ga je izdao i tražio je vatru. Simona ga je prepoznala, kao djevojčica je bila zaljubljena u njega, on nju nije prepoznao. Pitala ga je ima li curu, on je odgovorio da, pukla je od smijeha, nikad nije znao lagati.Nakon zatvaranja birtija i šetnje Ivica je predložio da idu na piće kod Mrguda, ovaj sam je spomenuo da je od fešte sinoć ostala boca votke wyborove, kod njega bi se uvijek feštalo kad nije bio sam s Malenom, a tih dana je Malena bila odsutna. I bi tako. U jednom trenutku, dok je Mrgud bio na veceu, Martina i Ivica su se, izgovarajući se da idu na balkon na zrak, završili u spavaćoj sobi. Ostajući u dvoje, na Simoninu inicijativu, počeli su se i njih dvoje igrati. Nisu išli do kraja, smetali su im ovo dvoje iz druge prostorije, po zvukovima se čulo da su se opustili. Simona mu je ispričala da mora drugi dan putovati, pokušat će se probiti do Sarajeva, prekosutra je evakuacija židova u inozemstvo, i ona je prijavljena. Gosti su otišli rano ujutro, zadnji poljubac sa Simonom bio je dug i topao.
Tri dana poslije je Mrgud uz odličan domaći joint (trava uspjeva najbolje, gdje su sudbine najteže) pričao Malenoj kako se zapio sa Simonom, Martinom i Ivicom. Malena ga je pogledala s velikim iznenađenjem u očima, što, ti nisi čuo da je Simona sa zaručnikom čekala autobus za slobodu, eksplodirala je granata, nju je ubilo, njemu ništa. Zagrlila ga je i oboje su plakali nakon što su iskapili jednu za njenu dušu.
Ivica je raskinuo s Marijom, jer je saznao da ga je ona prevarila s znatno starijim tipom, izabran je za prekooceanskog dužnosnika u ministarstvu, skinuo ga je snajperist pred sam put. Većina čitatelja očekuje sad da je barem Martina, kao u svakoj sapunici zatrudnila, ne, nije, ovu priču je zbilja pisao rat, a ja je prenosim po sve lošijem sjećanju. Ona je sad ugledna osoba, ruši bespravno izgrađene kuće po Hrvatskoj, a Mrgud, o bitangi ne želim trošiti riječi, ionako je priča preduga za blog. Malena je sretno udana, logično, ne za njega.


Post je objavljen 12.03.2006. u 14:00 sati.