Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punky007

Marketing

UMORAN, ZNOJAN, ISCRPLJEN

TEK SAM SE VRATIO IZ BUJA. IGRAO SAM SA 95. GODIŠTEM I PROTIV 94 SMO IZGUBILI 19:12, A PROTIV SVOJE GENERACIJE 95. GODIŠTE DOBILI 17:16 , A ZABIO SAM ODLUČUJUĆI GOL U ZADNJOJ SEKUNDI SA CENTRA I JEDVA UŠO.
TASTATURA MI JE VIŠE MOKRA OD ZNOJA PA NEZNAM ŠTA DA PIŠEM. (O MILOŠEVIĆU ......)
NEMA ŠANSE.

1. Dinamo 56
2. Rijeka 45
3. Osijek 34
4. Varteks 31
5. Hajduk 29
6. Kamen Ingrad 29
7. Pula Staro češ. 28
8. Zagreb 27
9. Cibalia 26
10. Slaven Belupo 22
11. Inter 22
12. Međimurje 21


PORAZ DINAMA
Hajduk se provukao


Niko Kranjčar (lijevo) ipak će igrati u Ligi za prvaka

Unatoč remiju u zadnjem kolu prvoga dijela prvenstva, Hajduk je izborio nastup u Ligi za prvaka. Na korak od elitnog društva ostala je momčad Pule, koja je nanijela tek drugi poraz vodećem Dinamu.


Hajduk - Slaven Belupo 1:1 (1:0)
Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 5000. Sudac: Vučkov (Rijeka). Strijelci: 1:0 - Hrgović (22), 1:1 - Mumlek (52-11).

Iako je to bila utakmica s Hamletovskom dvojbom, Hajduk je igrom opet razočarao svoje navijače, koji su na kraju zvižducima ispratili Bonačićevu momčad, iako su Bili uspjeli izboriti Ligu za prvaka. Iako je Hrgović u ranoj fazi dvoboja doveo Splićane u vodstvo, gosti su u nastavak ušli daleko agresivnije, a svoju nadmoć iskoristili su nakon samo nekoliko minuta. Jedanaesterac u 52. minuti nakon prekršaja nad raspoloženim Vručinom u pogodak je pretvorio iskusni Mumlek. Mogli su Koprivničanci uzeti i sva tri boda, no Pletikosa je opet potvrdio reprezentativnu formu...


Zagreb - Varteks 0:1 (0:1)
Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 2000. Sudac: Trivković (Split). Strijelac: 0:1 - Jolić (28).

Jedina utakmica koja je o nečemu odlučivala bila je ona u Kranjčevićevoj, gdje su snage odmjerili nogometaši Zagreba i Varteksa. Gosti su od samog početka bili puno konkretniji, a vodeći, pokazalo se i pobjednički pogodak postigao je Jolić u 28. minuti. Pjesnici su u nastavku pritisnuli, no Varaždinci su uspješno branili i obranili pobjedu vrijednu Lige za prvaka. Uzmemo li u obzir da su plasman izborili u dvoboju s izravnim suparnikom, nitko ne može osporiti njihov uspjeh.



Pula se potrudila za najveću senzaciju u posljednjem kolu, nanijevši Dinamu drugi ovosezonski poraz

Pula Staro češko - Dinamo 2:1 (1:1)
Pula. Stadion Uljanika. Gledatelja: 3000. Sudac: Novak (Varaždin). Strijelci: 1:0 - Pamić (22), 1:1 - Bošnjak (45), 2:1 - Rivić (72-11m).

Dugo je trajao Dinamov niz nepobjedivosti na gostovanjima, no svakoj seriji jednom dođe kraj. Da su Plavi ipak ranjivi dokazali su nogometaši Pule, na čijem je kormilu debitirao nekadašnji stanovnik Maksimira, Krunoslav Jurčić. Opuštenost gostiju prvi je u 22. minuti kaznio Pamić, ali je Bošnjak uoči odmora uspio vratiti stvari na početak. U drugom poluvremenu očekivala se agresivnija igra Kužeove momčadi, posebice nakon ulaska povratnika Da Silve, no u 72. minuti pokopala ih je pogreška neopreznog Ettoa, koji je igrao rukom u vlastitom šesnaestercu i skrivio najstrožu kaznu. Stiven Rivić spremno je iskoristio ponuđenu priliku i donio svojoj momčadi najveći ovosezonski skalp. Na žalost domaćina, pobjeda im nije bila dovoljna za plasman u Ligu za prvaka...


Međimurje - Rijeka 2:4 (1:3)
Čakovec: Stadion Mladosti. Gledatelja: 1000. Sudac: Petir (Kašina). Strijelci: 1:0 - Mostarlić (1), 1:1 - Vugrinec (28), 1:2 - Sharbini (30), 1:3 - Vugrinec (35 - 11m), 1:4 - Vugrinec (72), 2:4 - Lima (86).

Riječani vjerojatno nisu očekivali da će u posljednjem kolu smanjiti zaostatak za Dinamom. Za razliku od Zagrepčana, Rijeka je svoj posao odradila - na gostovanju u Čakovcu uvjerljivo su nadigrali momčad Međimurja. Domaćini su, doduše, (pre)rano stigli do prednosti, no do kraja utakmice gosti su, predvođeni trostrukim strijelcom Vugrincom, postavili stvari na svoje mjesto.


Osijek - Cibalia 1:1 (0:1)
Osijek. Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 3000. Sudac: Svilokos (Sisak). Strijelci: 0:1 - Knežević (44), 1:1 - Barišić (76). Crveni kartoni: Kalinić (Cibalija 32), Lopez (Osijek, 84).


Slavonski derbi Osijeka i Cibalije završio je bez pobjednika
U Gradskom vrtu gosti su prvi stigli do prednosti - uoči odlaska na odmor strijelac je bio Knežević. U tom trenutku Cibalia je imala igrača manje na travnjaku, jer je u 32. minuti isključen Kalinić. Osijek je u drugom dijelu uspio iskoristiti brojčanu nadmoć, te golom Barišića osigurati barem bod. Krajem utakmice isključen je i Osijekov igrač Lopez.


Kamen Ingrad - Inter 0:1 (0:0)
Velika. ŠRC Kamen Ingrad. Gledatelja: 500. Sudac: Gerek (Zabok). Strijelac: 0:1 - Štrok (65).

Nećemo spominjati tračeve i sumnju u zakulisne igre - takvim teorijama neka se (ako postoji osnova) bave dužnosnici HNS-a. Reći ćemo samo da je Inter u Velikoj ostvario tek šestu pobjedu u ovoj sezoni, i tako izbjegao status "fenjeraša" uoči početka Lige za ostanak. Pogodak odluke djelo je Štroka, no veći dio posla obavio je njegov asistent Gondžić. Domaćini? Iznenađujuće blijedi, no oni su odavno obavili svoj posao oko plasmana u Ligu za prvaka.

OLE! HAJDUK U LIZI ZA PRVAKA!!!






Post je objavljen 12.03.2006. u 12:27 sati.