Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Pošto duhovnost?

Predivno vrijeme danas. Izvuklo me, poslije Hitne službe, van. Uputila se ja sama u Opatiju na Ezoteriku da vidim što tamo zapravo ima. Već oko osam, možda i devet godina, gledam te plakatiće po gradu dva puta godišnje za subotu i nedjelju u hotelu Imperijal u Opatiji.
I uvijek si kažem, poći ću vidjeti, ali nikad nisam otišla . Pa pošto sam onda baš danas išla tamo? Tridesetidvojkom s Krnjeva, sama. U Opatiju.
Drugačije sam to zamišljala, ipak malo ljepše, interesantnije. Uglavnom se prodaju knjige, kristali, razni ukrasi, eterična ulja… Razočaralo me je što se zapravo prodaju i razgovori. Ima tamo i raznih majstora ovoga i onoga i može se sjesti i popričati s njima, ali i to košta. Možda su ipak mogli "pokloniti" par riječi kojima daju naslutiti svoje sposobnosti kojima bi nas možda privukli da ih nazovemo i zatražimo usluge. Naravno, pogađate, sjela sam za stol jednoj astrologinji.A već kad sam došla, ne? Lijepo je čuti kad ti netko na glas kaže ono što već znaš. Veli ona meni, ajme koju muku vi u životu imate… kakav ste vi borac, pa vama nitko ništa ne da, za sve se morate truditi, boriti. Ali, na kraju ipak sprovedete u djelo svaku namjeru. Ništa vam neće pasti s neba, naradit ćete se k’o mazga za sve. Pa dobro, mislim ja u sebi, uštedila mi je novce, neću više igrati Bingo!
Zadovoljila sam si znatiželju, vidjela sam i tu Ezoteriku. Niš posebno!
A Opatija… Pusta, premračna, ni približno slika one Opatije od prije 20-ak godina kada je moja generacija suvereno vladala određenim prostorima te ljepotice. Lovačke priče iz davnine!

Evo jedan poznat stih od Džubrana kojeg sam pokupila u prolazu, tamo u Imperijalu:

Vaša djeca nisu vaša djeca.
Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas.
I premda su s vama, ne pripadaju vama.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,
jer, ona imaju vlastite misli.
Možete okućiti njihova tijela, ali ne i njihove duše,
jer njihove duše borave u kući od sutra,
koju vi ne možete posjetiti,
čak niti u svojim snovima.

Još se trudim otjerati osjećaj nemoći u svojoj duši dok to čitam opet i opet...
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 11.03.2006. u 23:16 sati.