Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

1000 Traktora kreće u Zagreb

"Jutarnji list"


Image Hosted by ImageShack.us Seljaci će 20. ožujka s 1000 traktora iz svih krajeva zemlje krenuti prema Zagrebu te blokirati sve hitnije prometnice u Hrvatskoj ako im Vlada ne isplati zaostali poticaj koji je, procjenjuju seljačke udruge na čelu s Hrvatskim seljačkim savezom, viši od milijarde kuna.

To je najavio Darko Grivičić, predsjednik HSS-a, te upozorio da će prosvjed rasti iz dana u dan ako im ne ispune zahtjeve. Seljaci su ogorčeni zbog kašnjenja u isplati poticaja na gotovo sve ratarske kulture i uzgoj stoke. HSS, kojemu će se pridružiti još 38 seljačkih udruga, od premijera Sanadera traži ispunjenje tri zahtjeva: izradu strategije isplate poticaja u punom iznosu, da se državno poljoprivredno zemljište da u prodaju seljacima te da se u potpunosti ukine Zakon o vodoslivnom doprinosu koji opterećuje život seljaka. U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da su zahtjevi seljaka posve neutemeljeni jer je isplata poticaja svake godine veća za najmanje 10% te stoga neće popustiti ultimatumu Hrvatskog seljačkog saveza.
S. Trajković
________________________

Paor: Želimo vjerovati upornim izjavama iz resornog Ministarstva da se ukupna masa poticaja svake godine povećava, ali su i brojke iz gornje tablice sasvim ispravne. Poštenja radi: gospodo draga, objavite iznose pojedinačnih poticaja po stavkama.



Post je objavljen 11.03.2006. u 20:46 sati.