Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

The Cave (2005)

Image hosting by Photobucket The Cave, SAD, 2005.
Redatelj: Bruce Hunt
Glume: Cole Hauser, Eddie Cibrian, Lena Headey, Piper Perabo, Morris Chestnut, Rick Ravanello, Marcel Iures...
Ocjena: 5

Nakon što sam prekjučer pogledao solidan Hostel (o kojem ću uskoro pisati), odlučih nekako promijeniti "pravac" i pogledati nedavno izašli film The Cave o kojem sam čuo dosta loših komentara (tipa da je totalna kopija Aliena itd.), a sve one loše komentare koje sam čuo o njemu su se, na moje veliku žalost, pokazali ispravnim.

Uglavnom, film počinje dosta solidno, a upoznajemo nekakvu stranu grupu istraživača koja nakon ulaska u spilju u Rumunjskoj biva zatočena u njoj nakon povećeg odrona. Nekoliko godina kasnije imamo priliku upoznati ekipicu mladih i zgodnih istraživača (kako čudno- svi dobro izgledaju) koji su najbolji od najboljih istraživača bez granica. Zakon! Nakon što otkriju tu famoznu spilju, začudo- spilja se ponovno uruši (vrlo originalno). Naravno, naši mladi, zgodni i ultra cool istraživači ne slute nikakvu opasnost, da bi na kraju otkrili da je spilja zapravo dom mutirajućih spodoba koji ih jednog po jednog počinju ubijati! I tako naši junaci jedan po jedan neslavno završavaju pod raljama zvijeri, i tako kroz cijeli film, ubojstva, ubojstva, ubojstva. Nemojte me krivo shvatit, volim slashere, ali jednostavno ovaj film nije imao to nešto. I tako kroz cijeli film dok se na kraju ne otkrije da su ta "bića" koja su ih napadala- ljudi koji su također ostali zarobljeni pod spiljom! Jednostavno neočekivan "twist" na kraju filma!

Image hosting by Photobucket Kako i sami možete zaključiti- ovaj film je sranje. Dodajte glupu radnju, prezgodne i "duhovite" (naglašavam duhovite) mlade glumce, loše vizualne efekte, blesav kraj- i dobit ćete ovaj film od početka do kraja. Film se pokazao kao totalno blijeda kopija meni osobno jako dragog Aliena (Ridley Scott anyone?), a čak ni izgledi tih živina nisu izgledali obećavajuće. Gluma je bila dosta neuvjerljiva, scenarij neoriginalan, a film booring. Jednostavno film se pokazao potpunim gubitkom vremena, ali možda ima i jednu pozitivnu stranu- natjerat će vas da zaspite barem dva puta.

Post je objavljen 01.03.2006. u 16:20 sati.