Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Urban Legends: Bloody Mary (2005) (V)

Image hosting by Photobucket Urban Legends: Bloody Mary, SAD, 2005.
Redateljica: Mary Lambert
Glume: Kate Mara, Robert Vito, Tina Lifford, Ed Marinaro, Lillith Fields, Michael Coe, Audra Lea Keener, Nancy Everhard, Don Shanks...
Ocjena: 6

Salt Lake City, 1969.g. Djevojka imenom Mary Banner (Lillith Fields) je zajedno sa svojim frendicama i par srednjoškolaca otišla na maturalnu večer. No uskoro se dogodi par incidenata koje dovedu do Maryine smrti, a tri srednjoškolaca odgovorna za njezinu smrt pomisle da će proći nekažnjeno. No 36 godina kasnije, točnije 2005. nakon što skupina prijateljica predvođena lijepom Sam (Kate Mara) slučajno "probude" duh Mary, mrtva tijela se počnu nagomilavati. Sam, uz pomoć svojeg brata Davida (Robert Vito) i bivše Maryine frendice Grace (Tina Lifford) mora otkriti što uzrokuje te smrti- da li se netko poigrava s njima ili je duh krvave Mary zaista krenuo u nemilosrdnu osvetu...?

Image hosting by Photobucket Nakon gledanja ovog film imao sam različita mišljenja o njemu. U jednu ruku mi se film činio potpuno lame i glup, ali me i u drugu ruku potpuno iznenadio. Film je naravno nastao prema urbanoj legendi o krvavoj mary, a ono što me najviše iznenadilo u filmu je to da je ovaj film, za razliku od prva dva filma, pokušao imati nekakav pristojan "twist" tj. scenarij je bio na kraju mrvicu poboljšan, dok su prva dva filma mislili da imaju savršen "twist" na kraju- moš' mislit. Također velika razlika između prva dva filma je ta da je u njima ubojica bio neki zamaskirani tip, dok je u trećem ubojica bila ni više ni manje- nego duh krvave Mary osobno. Još jedna velika pozitiva filma je redateljica Mary Lambert, nama svima poznata kao redateljica Pet Sematarya i njegovog nastavka. No film je imao i dosta mana, počevši od loših CGI efekata do potpuno predvidljive sredine filma u kojoj se odmah može zaključiti da ubojica nije čovjek, ali kao što rekoh- film je imao kako- takav dobar "twist" na kraju.
Također sam primijetio sam da je film pod možda malo prevelikim utjecajem nedavno snimljenih poznatih američkih remake-ova japanskih ghost filmovima (tipa The Ring, The Grudge, Dark Water), dok jedina veza sa riječi slasher u ovom filmu je bilo umiranje jednog po jednog od likova pa zato bilo koji slasher fan (uključujući i mene) neće biti baš previše zadovoljan.

Da skratim, film je dosta dobro napravljen za direct-to-video release sa nekim dosta dobrim scenama smrti i ok "twista" na kraju filma, no nije baš previše inovativan u smislu izgleda krvave Mary (dosta me podsjećala na Samaru iliti Sadako iz Kruga), no ako vas zanima pristojan završetak dosta lame trilogije, ovaj film se isplati pogledati. I da, ako vam se svidio Pet Sematary i njegova redateljica Mary Lambert, ovaj film se isplati pogledati, barem radi nje jer je po meni napravila dosta dobar posao. U svakom slučaju, ne očekujte savršen i strašan filma, ali ako ste veliki fan ove čudne trilogije iliti fan ghost filmova, film vas svakako neće razočarati.

Post je objavljen 27.02.2006. u 16:30 sati.