Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Red Eye (2005)

Image hosting by Photobucket Red Eye, SAD, 2005.
Redatelj: Wes Craven
Glume: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Jayma Mays, Angela Paton, Suzie Plakson, Jack Scalia...
Ocjena: 7

Nakon prisustvovanja bakinom sprovodu, mlada direktorica hotela Lisa Reisert (Rachel McAdams) na putu je do Miamia kako bi stigla sljedeći dan na posao. Lisa baš previše ne voli ni avione ni terminale, no ono što će joj se uskoro dogoditi na rutinskom letu nema nikakve veze sa strahom od letenja.
Nakon što joj se odgodi noćni let, Lisa na aerodromu upoznaje mladog Jacksona Rippnera (Cillian Murphy) s kojim se sprijateljuje, a uskoro se počne javljati i kemija između njih dvoje.
No nakon uzlijetanja aviona Jackson otkriva svoj pravi identitet- on je plaćeni agent čiji je zadatak ubiti utjecajnog političara. No za to mu je i potrebna Lisina pomoć, ako Lisa odbije pomoći, Jackson će nazvati svog suradnika u Miamiu i narediti mu da ubije Lisinog oca. Na visini od 60.000 metara Lisa nema kuda pobjeći i nikoga zamoliti za pomoć. No kako vrijeme prolazi, Lisa će morati zaista nešto poduzeti, no pitanje je- što?

Image hosting by Photobucket Vjerovatno je prva stvar koja vam pada na pamet u ovom trenutku je što ovaj film radi uopće na ovom blogu? E pa pitanje je zapravo vrlo jednostavno, a odgovor je- legendarni Wes Craven. Ovo definitivno nije nikakav horror, zapravo je potpuno suprotno od toga, no kako je film imao neke elemente straha, odlučih ga ovdje uvrstiti. Što se tiče samog filma, prije samog gledanja filma sam bio malo skeptičan glede Cravena jer mi je malo bilo čudno vidjeti majstora horrora kako radi triler, no kasnije sam shvatio da film sam po sebi nije čak ni loš.
Gluma je bila dosta dobra, posebno Rachel McAdams koja je bila dosta uvjerljiva u ulozi nesigurne Lise Reisert te naravno glavni negativac u ovom filmu Cillian Murphy, nama svima poznat po glavnoj ulozi u izvrsnom 28 Days Later...
I scenarij je bio solidan, ali definitivno ono što me najviše iznenadilo u filmu je sam Wes Craven, redatelj čiji sam ja osobno veliki fan. Gledao sam neke njegove prijašnje uradke, i nakon gledanja ovog filma jednostavno mi se ovo nije činilo kao neki njegov "đir", no ugodno sam se iznenadio vidjevši da Craven može napraviti i dobar film, a da nije horror.

I što reći na kraju? Ako očekujete zaista napet horror sa strašnim scenama i napetom atmosferom, ovaj film radije preskočite, no ako očekujete dobar triler s dobrim glumcima i solidnim scenarijem- ovaj film nemojte propustiti.

Post je objavljen 24.02.2006. u 21:04 sati.