Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punky007

Marketing

Budućnost pred vratima


Ovaj je broj Entera tematski poprilično šarolik pa tako govorimo o besplatnim antivirusnim programima, korištenju Bluetooth adaptera, gledanju televizije na računalu i svemirskim borbama u novom Star Wars: Empire at Waru...

Usprkos tematskoj šarolikosti, prvi je dio časopisa ipak u znaku robotike kao Enterove vječne "simpatije". Prvo ćete među novostima naći izvještaj s natjecanja u robotici koje je krajem veljače održano u Zaprešiću, a zatim slijedi tekst o novoj generaciji programibilnih robota koji se slažu od Lego-kockica. Njihovo je ime Mindstorms NXT, a specifični su po tome što sadrže 32-bitni procesor koji je moguće programirati pomoću PC-a. Dakle, legići i računalo najbolji su prijatelji.

Isto vrijedi i za strip-crtače. Jedan od najpoznatijih u Hrvatskoj, Dubravko Mataković, otkrio je u razgovoru s Enterovim glavnim urednikom kako se u crtanju stripova koristi računalo. Još se uvijek dosta toga radi ručno, no neki završni dijelovi rade se u profesionalnim grafičkim programima, na kompjuteru...

Kao svojevrsnu nadopunu pregledu antivirusa iz Entera 37, u ovom broju predstavljamo tri ponajbolja besplatna AV programa. Sve ćete ih naći na CD-u pa vjerujemo da će se mnogi razveseliti ovoj alternativi koja ih neće udariti po džepu, a opet pruža dostatnu zaštitu.

Za kraj smo ostavili ono najslađe: zabavu. Igra broja vodi vas u svijet Zvjezdanih ratova, Yode i Dartha Vadera, u kojem ćete, kao pravi strateg, uživati u svemirskim bitkama. Prema mišljenju Enterovog recenzenta, ostalo je mjesta za poboljšanja, no fanovi Zvjezdanih ratova bit će uz ovu igru mirni barem nekoliko mjeseci. Tu je i recenzija najnovijeg nastavka Rainbow Sixa, Lockdown, a već za sljedeći mjesec Enterovi stručnjaci za igre najavljuju poplavu dobrih igara... Pozdrav do sljedećeg broja!




Post je objavljen 10.03.2006. u 21:46 sati.