Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Građani BiH višak novca najradije bi potrošili na putovanja

Image Hosted by ImageShack.us
Ukoliko bi imali višak novaca i mogli ga potrošiti na bilo što, najveći broj građana BiH (47 posto) taj bi novac potrošio na putovanja i odmor. Zanimljivo je da se na drugom mjestu našlo zdravlje, na koje bi čak 40 posto građana potrošilo taj svoj zamišljeni višak novca, a na trećem mjestu (36 posto) je uređenje ili kupnja stana, odnosno kuće.
Želja za odmorom
Što bi se zaista dogodilo kada bi imali to “nešto više novca”, na što bi to građani BiH potrošili novac? Upravo je to pitanje postavljeno reprezentativnom uzorku građana BiH u sklopu Omnibus istraživanja GfK BH - Centra za istraživanje tržišta i rezultati pokazuju da bi gotovo polovica naših sugrađana (47 posto) taj novac potrošila na putovanja i odmor.

Broj onih koji bi na taj način rado potrošili višak novca u svome džepu osjetno je veći u RS-u, njih čak 53 posto, za razliku od FBiH, gdje takvih ima 43 posto. Ipak, i u jednom i u drugom entitetu su putovanja i odmori na prvome mjestu po broju građana koji bi na njih potrošili višak novca. Svakako je zanimljiv i podatak da bi čak 40 posto građana, kad bi imalo višak novca, taj novac potrošilo na - zdravlje.

Novac za više hrane
Među vodećim stvarima na koje bi BH građani potrošili zamišljeni višak novca su također i odjeća (22 posto), ali i hrana (21 posto). Podatak koji veseli je taj da bi 17 posto građana BiH višak novca, kad bi ga imali, uložili i u neko dodatno obrazovanje.

Tome treba dodati još jedan podatak koji nas je začudio, a to je da najmanje onih koji bi bili spremni uložiti novac u dodatno obrazovanje nalazimo među poljoprivrednicima i privatnim poduzetnicima, navodi GfK.


vecernji list.hr




Post je objavljen 10.03.2006. u 14:29 sati.