Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justawoman

Marketing

Budilica - moja "prijateljica" !!!



07:10… zvoni Budilica - prvi put… automatski moja ruka poseže za čarobnim gumbićem i Budilica je ušutkana… prvi put…

Nastavljam san, bez problema.

07:20… zvoni Budilica – drugi put (to su one budilice spravljene za specijalne spavalice koje zvone svakih 10 minuta)… ponovno moja ruka poseže za čarobnim gumbićem i Budilica je ponovno ušutkana… drugi put… Ali ovo drugo ušutkavanje više nije automatski. Drugo zvonjenje je nužno povezano s mojim gunđanjem i psovanjem na Budilicu, na to živo biće (živo je, živo… kako inače zna da treba ponovno zvoniti baš kad utonem u novi san) koji u svom ljigavom životu ima samo jedan cilj: da u ranim jutarnjim satima svog vlasnika (ili vlasnike, ako ih ima više) ispizdi i napizdi sa jednom jedinom svrhom… da kasnije može sve to prepričavati svojim pajdašima Budilicama i da se svi oni na račun toga, kasnije uz pivo, mogu sprdati i hvalisati i, možda, kladiti se ko će bolje i ko će više (vidi, vidi, sad mi je sinulo, ta beštija možda čak i zarađuje na meni).

Unatoč žestokim psovkama i uzajamnim vrijeđanjima između mene i Budilice… moji kapci ipak nemaju dovoljno snage da ostanu otvoreni… i ponovno tonem u san…

07:30… zvoni Budilica – treći put… moja ruka – čarobni gumbić – ušutkana Budilica… treći put. Navala bijesa koja je povezana s ovom trećom zvonjavom, ipak sada nije upućena Budilici. Sada sam bijesna i sada su moje psovke (ne trebam posebno napominjati da su sada psovke malčice žešče) usmjerene na svijet u kojem živim i radim, na šefa, na stranke koje me očekuju danas, na državu, na predsjednike, ministre, na obične građane, na tetke s placa, na poštara, na … sve (osim na sebe, naravno). Čija li je samo ideja bila da radni dan BAŠ mora, mora, MORA početi ujutro. Radni dan treba prilagoditi karakteru i osobinama radnog čovjeka. Ja sam, recimo, bila i uvijek ću biti noćni tip. Od 20:00 pa dalje moja je koncentracija i intelektualna sposobnost na vrhuncu (na samom vrhuncu, samo što ne svrši)… To, naravno, SAMO ukoliko mi se dopusti da ujutro spavam BAREM do 10:00.

07:40… KATASTROFA… s obzirom da sam svjesna da je 07:40 već krajnje vrijeme da se ustanem, krajnja vremenska granica do koje mogu odugovlačiti ono neizbježno… zbog toga navečer, prije spavanja, namjestim da u 07:40 osim Budilice – živog bića (kojoj sam, zbog njezine velike važnosti u mom životu, i stavila veliko slovo), zvone još dvije budlice, i to ona na mobitelu… i ona zvana «koji-je-sad-ovo-k****-dovraga-eksplodirat-će-mi-glava-učinit-ću-sve-samo-prestanite-obećavam-učinit-ću-sve-majke-mi» … Tom orkestru nesinhroniziranih zvukova, toj krasnoj melodiji u kojoj se, ako se malo bolje posluša, isprepliču svi mogući (i nemogući) zvukovi u prirodi, sve životinje, sva čudovišta ikad spomenuta u najžešćim hororima… toj jutarnjoj melodiji NIKAKO ne mogu odoliti, i sada su moje oči širom otvorene, a moji kapci, i da to hoće, sada se više i NE MOGU zatvoriti. Moja se svijest pokušava orijentirati u prostoru i otkriti izvor tog napastvujućeg zvuka… ali, večer prije učinila sam strašnu stvar, i tu budilicu sam smjestila daleko od dohvata ruke… moj lukavi plan je da, ukoliko želim prekinuti tu buku, moram se ustati, a kad se jednom ustanem.. onda je to – to. Gotovo. Jednom kad stanem na noge, nema više povratka u krevet!

Eto tako izgleda moje svakojutarnje buđenje. Ali... pjevam već nakon prve kave. Onda mi je sve hi-fly… i život je opet – tako lijep.

- 11:52 - Komentari (18) - Isprintaj - #
*Meni zvoni mobitel ujutro i nakon prvog gašenja (zvoni svakih 9 minuta) stavim ga pod jastuk. A onda se i ne probudim na vrijeme. :-) (vražja posla 23.02.2006. 13:51)

*hehe, imam slican problem. evo recimo danas, namjestim si mob da zvoni u 8 i stavim ga na stol, da se moram ustati iz kreveta i da se tako razbudim! zvoni kretenu 8, pokrivam se preko glave jer nemam snage ustati.. kak on ne prestaje zvonit, ustajem se, zgrabim mob, uskacem u krevet i odgadam zvonjavu za 15 minuta. u 8.15 ponovo kreten zovni (no sada je ispod jastuka, pa ga samo odgodim za sljedecih 15 min.. na na kraju sam odustala, namjestila mob za 10 i probudila se ko normalan covjek! :) (Loch_Ness 23.02.2006. 18:12)

*: )))))Dođoh ti u posjet i da ti kažem hvala što misliš na mene! : )))) Dok sam studirala, bila sam noćni tip, ali se sad to promijenilo…volim jutra, osobito u proljeće i ljeto i tad skačem odmah iz kreveta…ali zimi, tad mi se ostaje u krevetu što duže. Ujutro me budi mob, i odlažem alarm, odlažem alarm, odlažem alarm…: ))) (stereokemija 23.02.2006. 20:20)

*@Vražja - e, vidiš, to ti je greška, to odlaganje mobitela ispod jastuka. Za buđenje na vrijeme moraš ga odbaciti OD sebe nakon prvog zvona. Pa ćeš se morati ustati nakon druge zvonjave...:)) @ Loch_Ness - blaaago ti se. Do 10? Joooj, od kad do 10 nisam u miru odspavala... @stereokemija - ma, volim i ja jutra... ali više volim spavati... a što ću, tako je i nema mi pomoći :))) (justawoman 23.02.2006. 22:54)

*Hahah.. i ja sam specijalna spavalica koja se počne buditi u 06.15 da bi se ustala u 7 :))) Ne mogu uopce zamisliti izlazak iz kreveta bez nekoliko intervala od 9 minuta između zvonjave mobitela. (RiLady 23.02.2006. 23:07)

*Hahah.. i ja sam specijalna spavalica koja se počne buditi u 06.15 da bi se ustala u 7 :))) Ne mogu uopce zamisliti izlazak iz kreveta bez nekoliko intervala od 9 minuta između zvonjave mobitela. (RiLady 23.02.2006. 23:09)

*mene budi mobitel.trenutno mi je ovo četvrti u zadnjih godinu dana.sva sreća da uvijek kupim neku polovnu ciglu preko burze.samo,probit ću rupu do kupaone,ako ih nastavim lansirati uvijek u jedan te isti zid:)))) (sumohrvat 23.02.2006. 23:58)

*@RiLady - meni mobitel može zvoniti i cijeli dan, ali ne bi me uspio probuditi... u opciji za buđenje su mu sve neki uspavljujući tonovi... koji paradoks ! :))) ...@sumohrvat - napravi promjenu, kupi dobar mobitel, a ubuduće se orijentiraj na burzu polovnih zidova... :))) (justawoman 24.02.2006. 10:30)

*Imam prijateljicu malo goru od tebe:)))) Ja sam recimo tip koji ako se mora dići u 5 ujutro, probudit ću se u 5 do 5. :) (MadameB 24.02.2006. 12:03)

*To i ja radim, samo što moja počne zvoniti i bečati već u 5 i 50. Radim od pola 7. Ali znaš šta mi je najgore...jedva čekam vikend, da se naspavam kako treba i onda mi se događa da se sama od sebe, bez glupe budilice, probudim u tih 5 i 50 u koje se inače nikad ne budim jer samo stisnem gumb... (Trill 24.02.2006. 12:36)

*MadameB - ajd' super što ima netko gori od mene... :)))... @ Trill - :))) haha... a mene da ne probudi lagano kruljanje u želudcu, vjerojatno bi prespavala cijeli vikend bez problema :))) (justawoman 24.02.2006. 17:31)

*Manje više nema se zašto ustajati. Može ponekad.:))) Lezi i uživaj:))) (sklblz 24.02.2006. 17:40)

*pusa : )))) (stereokemija 24.02.2006. 18:14)

*@sklblz - ja mislim da si dao dobar zaključak na moj post... :))))) (justawoman 24.02.2006. 20:37)

*Naravno da sam dao dobar zaključak na tvoj post. I nemoj to raditi sama. Ako ikako možeš.:)) Ajd' sad.:)) (sklblz 25.02.2006. 08:13)

*ehhhhh, ja se budim minutu prije budilice... a ona je namjestena u 6 i 15... :))) (moix 27.02.2006. 09:04)

*moja je budilica na mobitelu namještena na zvonjavu pola sata prije planiranog buđenja. da je namjestim točno na vrijeme, ništa ne bi stigao u životu. zjev, zjev... (Da_Vinci 27.02.2006. 13:18)

*Hahaha, slično je i kod mene...budi me mobitel sa nekim zvukom klokotanja vode točno u 6.30 svaki dan osim vikenda naravno. I uvijek me od tog klokotanja vode potjera piškiti pa se moram ustati. Nikad mi ne zvoni više od jednom, jer ako propustim prvu zvonjavu, nijedna me više neće probuditi kad zaspem. Spavam kao top i može i avion proći a da se ne probudim... (Penellope od Gospodara 28.02.2006. 09:10)



Post je objavljen 23.02.2006. u 11:52 sati.