Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

20. turnir go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 09. 03. 2006.

Ovaj puta mi nekako tramvaji nisu bili brzi na povratku s posla, pa se sve odvijalo u zadnji čas. Stigao sam u školu par minuta nakon početka sata u kojem smo već trebali raditi. Putem do škole sretoh Lovru koji je išao kući. Kaže da je čekao i da sada ide doma. Nije se predomislio. U školi grupa me čeka. Govorim im o razlozima mog kašnjenja. Ma nema to njima veze, samo da se što prije počne. Slažem garniture i upisujem one željne nadmetanja. Pa bilo nas je poprilično.
Igralo se go na ploči 13x13 kyuevi i 6. interne, a ostali po dvije partije atari-goa na 9x9. Izbor protivnika je bio švicarskim sistemom.
Pogledajmo što uradi jedanaestorka ova.

1. Manuel Pejak 24. kyu, 8 bodova i sos 32
2. Marko Jurić 25. kyu, 8 bodova i sos 27
3. Iva Miković 3. interna kategorija, 6 bodova i sos 30
4. Mateo Maslač 25. kyu, 6 bodova i sos 29
5. Josip Nedić 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 27
6. Stjepan Borovec 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 25
7. Ana-Marija Hercigonja 2. interna kategorija, 6 bodova i sos 24(130)
8. Matea Borovec 3. interna kategorija, 6 bodova i sos 24(113)
9. Kristijan Bačić 1. interna kategorija, 4 boda i sos 27
10. Špat Zenuni 3. interna kategorija, 4 boda i sos 22
11. Ivo Nedić 25. kyu, 4 boda i sos 20
12. Nikola Batković 1. interna kategorija, 3 boda i sos 26
13. Ana Miković 1. interna kategorija, 3 boda i sos 23
14. Matej Bačić 1. interna kategorija, bez boda i sos 7
Nove kategorije:
4. interna kategorija: Iva Miković
3. interna kategorija: Ana-Marija Hercigonja
2. interna kategorija: Josip Nedić
Za prvo mjesto ovaj puta novi su borci bili. Lovro je otišao kući. Marko Jurić se odljepio od početka, ali Manuel Pejak uz dva nerješena do pred kraj je za dva boda iza njega. U poslijednjem kolu rješavaju trku ovu međusobno. Manuel pobjeđuje i uz bolji sos osvaja turnir.
Iva je danas prošla sa četiri nerješena i jednom pobjedom. Imala je i dobar sos te treća bila. Prelazi u jaču 4. internu kategoriju.
Mateo se trudio. Još usvaja početna znanja igre na prostor. Nije uvijek na sekciji, pa malo kasni. Bio je četvrti. Josip Nedić je igra atari-go još prije dvije godine. Vidi se to po igri. Bio podosta uspješan danas i prelazi u jaču 2. internu. I Ana-Marija Hercigonja dolazi do promjene i od slijedeći puta će za pobjedu trebati osvajati po tri kamenčića.
Bilo je danas i novih. Bila su to braća Bačić. Rezultat u početku nije bio blistav, ali igralo se. Biti će bolje slijedeći puta.
Bilo je vrlo živo. Glasnih i preglasnih je još uvijek, ali se to pomalo mijenja na bolje. Čestih je izlazaka na WC i potom ludovanja, tko zna gdje. Bilo je čak i pritužbi od čistaćice. Ne mogu ja s njima ići na WC, a ako ih ne pustim neće dobro biti; tu i tamo. Učim i ja raditi s njima. Preveslavaju me neki, ali i to će se vidjeti i mijenjati. Neke sam već prepoznao. Pokušavaju, pa ako ide, ide. Sve je to igra, samo na taj način nekima se smeta. Treba misliti i o svom okruženju. Razgovarati ću o tome s njima, onako spontano u trenucima kada se prostor za to stvori. Ništa na silu nije dobro. Bar ne jako.
Slijedećeg četvrtka smo opet tu.
Pripremio bl. Muradenu

Post je objavljen 10.03.2006. u 09:12 sati.