Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angello

Marketing

VINO-ono što niste znali
Vino je alkoholno piće, proizvod potpunog ili nepotpunog vrenja alkohola svježeg grožđa ili njegovog soka.
Vino sadrži različite koncentracije alkohola ( 9ş - 15ş ), a sadrži i izvjestan broj mineralnih sastojaka, uglavnom soli natrija i magnezija pretežno vezane za organske kiseline ( vinsku kiselinu), koje se lako razgrađuju u organizmu i koje daju vinu alkalna svojstva ( u mokraći ). Vino sadrži oko 400 sastojaka, no njihova hranjiva vrijednost je prilično mala. Isto tako, vino je bogato vitaminima grupe B, naročito B2 i nikotinske kiseline(B3), a hranjiva vrijednost je 600-700 kalorija/lit, a kod slatkih vina može se kretati i do 1.400 kalorija. Jedna čaša ( 130 g. Vina sadrži prosječno 90 kalorija – kao jedan sendvič. DOVOLJNO JE 2 ČAŠE DNEVNO DA SE U ORGANIZAM UNESE 180 KALORIJA, ISTO KAO TANJUR TJESTENINE ZAČINENE UMAKOM OD RAJČICE, ULJEM, ČEŠNJAKOM I PARMEZANOM, ALI TAKOVA PREHRANA VODI U ALKOHOLIZAM!
Vina sadrže različite količine vode ( 800-900 g/lit), alkohola (90-150 g/lit) i šećera ( 2-30 g/lit).

Post je objavljen 09.03.2006. u 13:40 sati.