Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaizgrada

Marketing

Izbjeglica

Image Hosted by ImageShack.us

U mom susjedstvu živi djevojčica. Prije godinu dana baka joj je na dar donijela malu macu. Ona se stalno sa njom igrala, nosila je na ramenu, hranila, polijevala je vodom uz glasno macino negodovanje, potezala za rep i plakala zbog macinih reakcija. Maca je narasla u lijepu mačku milu, tihu i nadasve umiljatu. Djevojčici više nije bila interesantna jer je baka donijela novu, malu, poput pahuljice bijelu macu. Sad je viđam kako po đardinu trči za njom dok odzvanja grohotni smijeh. Stara maca izbačena na "ulicu" potražila je topli kutak i mrvicu hrane.

Jednog dana moja djevojčica na povratku iz škole ugledala je te lijepe okice pa joj je prišla i pomazila je. Sa vrata je dozivala tatu da joj donese nešto od hrane kako bi je nahranila. Tu večer maca je ponovno na dnu ulice čekala nju i pratila je do kuće. I tada je nahranila. Sutra dan čekala je ispred vrata, a ona je onako u pidžami istrčala da je pomazi i nahrani. Dabome ja sam vikala kao svaka mama: "Ne idi tako u pidžami vanka iz vrućeg kreveta na vjetar razboli ćeš se." Brontulala sam kako ne znam čija je mačka i da li je cijepljena ( strašno sam gadljiva), kako se može zaraziti i slične ludosti. Malo po malo maca je činila mačje korake, znate ono, prvo je prešla prag od kuće pa se malo zadržala u hodniku, drugi dan je sve pronjuškala da bi mirno legla ispod trpeze. Za vrijeme mačjeg mjeseca mnogi su kavaliri mijaukali ispred naše kuće i jedan je bio brz stoga nam je maca u blaženom stanju. Primili smo tu milu izbjeglicu na meku krpicu, hranimo je mazimo i pazimo. Toliko pametnu mačku nikada nisam vidjela, prvi dan je htjela na kauč ali dva puta smo joj rekli "Ne" i više ni ne pokušava. Mirna u svom kutu prede i zadovoljno spava snom pravednika.

- 20:28 -

  • Sretna je i tvoja kći, sretna je i maca…a, nesretna je tvoja komšinica, jer ne umije d a se veže za živa bića, a i mačka je to!...a, što se slike iz prethodnog posta tiče samo ču ti reći: "Ne radi mi tooooo!!!!!" lijep i sunčan vikend ti želim : )))) (stereokemija 04.03.2006. 22:41)






    Post je objavljen 04.03.2006. u 12:09 sati.