Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zašto hrvatska vlast štiti Josipa Perkovića?


Sutrašnji Večernji list s današnjeg suđenja Krunoslavu Pratesu javlja:

Prates je naveo da je nakon ubojstva bio jako ljutit što se to dogodilo. Osobno je našao ubijenog Đurekovića. S Perkovićem se nekoliko dana nakon ubojstva našao na Mallorci. Perković mu je tada rekao da njega s time nitko neće povezati. Tada se upleo sudac Bernd von Heintschel-Heinegg koji je Pratesu predbacio da je u istrazi rekao da mu je Perković još prije ubojstva rekao da će to učiniti tako da će obojica biti čisti...

Zvonimir Despot, Večernji list, 08. 03. 2006.


Jutarnji list javlja isto:

- I prije sam mu govorio kako nije lijepo ubijati ljude, a Perković je tvrdio da oni to ne rade. Nakon ubojstva Đurekovića rekao mi je "Sad znaš što mi radimo". Nije rekao da je on to napravio nego je mislio na službu. Umirivao me da ne moram brinuti, jer da ja ionako ništa ne znam - ispričao je Prates.

Željko Petrušić, Jutarnji list, 08. 03. 2006.


Zašto je državna televizija prešutjela da je Prates teretio Perkovića za ubojstvo Đurekovića? Što će na ovo reći Predsjednik Stjepan Mesić i Ivan Jarnjak, glavni tajnik HDZ-a koji su se javno založili za Josipa Perkovića?
Kako će Pratesov iskaz tumačiti Perkovićevi novinari, počam od Jasne Babić, preko Gordana Malića do Ive Pukanića? Hoće li Jelena Lovrić i Marinko Čulić i dalje tvrditi da proces protiv Perkovića vodi "desničar" Bože Vukušić?

Da parafraziram srbijanske otporaše: GOTOV JE!


Post je objavljen 08.03.2006. u 22:30 sati.