Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshprince

Marketing

Eh ti narodnjaci, part II

Ovaj post nece biti nista originalno, on ce biti samo komentar na komentare mojih malobrojnih citatelja, vjerojatno slučajnih prolaznika, dakle ovo je komentar na kvadrat. Slazem se s tim da se o ukusima ne raspravlja, svatko slusa ono sto voli. Ja sam takodjer jedan od onih koji slusa gotovo sve. Ne volim kad netko navodi da je ta glazba izraz primitivnosti, ali opet svatko ima pravo na svoje misljenje. Iako se ne slazem s teutom u prvom dijelu njena komentara, slazem se u drugom dijelu. Pitanje je sto stoji iza toga svega. Nije moguće da sad odjednom svi vole narodnjake, veliki udio je u tome i trend, slusaju drugi pa cu i ja. I upravo su to ljudi koji prave probleme u 'narodnjačkim' klubovima, jer oni tu glazbu ne dozivljavaju kao glazbu, nego samo nesto uz čega se treba napiti. Ja osobno, volim narodnjake, bas ih volim, ali nikad ne pravim probleme zbog toga sto ih slusam, niti pijem, niti pusim, niti se drogiram. A slusam narodnjake, mnogima je to neshvatljivo, ali ja narodnjake slusam oduvijek, a ne samo sada kad je moda. Pa dokaz je i Knin gdje se u gotovo 90% lokala slusa narodna glazba, a nikad nema problema. Zasto??? Zato sto su tamo manje vise sve Bosanci kojima je to normalna glazba, kojima to nije neki trenutni đir uz koji se treba napit i izbosti nekoga. A ove osobe koje ne vole narodnjake, vjerojatno ih nikad nisu ni slusali, pa se onda pitam kako znaju da ih ne vole. Znam mnoge koji su tvrdili da to nista ne valja, pa su onda slucajno culi neke pjesme i zbilja su im se svidjele. No, da ne budem licemjeran, i ja sam djelomicno takav, uvijek govorim da je Metallica glupost i kako to netko moze slusati, a da vam budem iskren, ne znam ni jednu njihovu pjesmu, valjda imam takav stav zbog toga sto vidim one majice s njihovom slikom i meni se to sve 'zgadi'. A da ih jednom poslusam,mozda bi mi se svidjeli.
No, ja sam za individualnost. Ako netko nesto voli neka se toga i drzi, bez obzira da li to vole i drugi ili ne, a ne da leti za modom: 'Kud svi Turci tud i mali Mujo'

P.s. nadam se da se antinarodnjaci nece naljutiti, ali evo ostavit cu tekst jedne narodne pjesme koja me osvojila krajem godine.


Da imam pravo na još jednu želju
Na onu koju zovu posljednju
Prvi put ja znao bih što želim
Ja želeo bih, želeo bih nju.

Da imam pravo na još jedan poziv
Na ispovest pred Bogom posljednju
Ja znam i koga bih da zovem
Ja pozvao bih, pozvao bih nju

Da joj kažem bila si mi sve
Nisam znao tada, sada znam
Kad prava ljubav jednom zakasni
Druga neće doći nikada

Dao bih joj srce svoje, neka ima srca dva |
Samo kada njoj je dobro, onda dobro sam i ja | x2
Al' joj ne bih dao oči, isti tad' bi bili mi |
Vidjela ni ona ne bi, kada ljubav zakasni |

Da imam pravo na još dan života
Za jedan dan da skrojim sudbinu
Znam, sa sobom koga bi da vodim
Ja poveo bih, poveo bih nju.

Da imam pravo na još jednu suzu
Da u nju stavim ranu posljednju
Ja znam za kime bih da žalim
U zadnju suzu stavio bih nju.

Da joj kažem bila si mi sve
Nisam znao tada, sada znam
Kad prava ljubav jednom zakasni
Druga neće doći nikada

Dao bih joj srce svoje, neka ima srca dva |
Samo kada njoj je dobro, onda dobro sam i ja | x2
Al' joj ne bih dao oči, isti tad' bi bili mi |
Vidjela ni ona ne bi, kada ljubav zakasni

P.p.s. bolje zvuci kad se pjeva :)

# - 20:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #
KOMENTARI
Ja sam jedan VELIKI ANTINARODNJAK, posvetila sam čak jedan posto o tome i bojim se da meni NE zvuči bolje kad se pjeva! :) Ipak, naravno, o ukusima se ne raspravlja, pa ja nikoga neću osuđivati...Pozdravljam! :D (B(l)ožic@ 21.02.2006. 20:24)

Post je objavljen 21.02.2006. u 21:08 sati.