Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Fed kamate//OPEC +[prelazak na mojblog]

Porast zahtjeva za dugoročnim/stambenim kreditima je uzrokovao strah od mogućeg (ili bolje reći vjerojatnog) rasta interesa tj. Fed kamata na prekonoćne pozajmice od strane federalnih banaka.

Padu vrijednosti indexa nedvojbeno doprinosi i strah dioničara koji se najviše može primjetiti na (small cap) tech. dionicama, te su posljednje vrijeme skloniji ulaganju u big cap. dionice, odnosno u obveznice čija kamata nije zanemariva, dapače, 4.75% kamata na 6-mjesečne obveznice je vrlo primamljiva ponuda, istina, ta kamata je mnogo manja no što se može dobiti ulažući u dionice, ali je taj prihod siguran, dok je ulaganje u dionice u ovom trenutku izuzetno rizičan potez koji u prosjeku dioničarima donosi više gubitaka nego dobiti.

Ipak, nisu svi u gubitku, tako su dioničari PG-a uprihodili;

Procter & Gamble Co (PG) 61.01 +0.71 +1.18%

Dok su dioničari Google /već navikli na gubitke/ izgubili daljnjih 3.23% vrijednosti svojih dionica.

Google Inc (GOOG) 352.68 -11.77 -3.23%

Dow Jones (30 Industrials) 10,983.15 +2.4 +0.02%
Nasdaq (Composite - tech) 2,265.72 -2.65 -0.12%


Pad vrijednosti indexa je najviše spriječio pad cijene nafte, tako je cijena barrela crude oil-a pala za $2.08, na $59.50.

OPEC je odlučio da će zadržati postojeću razinu proizvodnje.


P.S. Moram priznati da sam u proteklih par dana razmišljao o prelasku na mojblog.hr, vidim da su iste misli šetale u glavama velikog broja članova blog.hr servisa, te da je dio njih i odlučio preći na blog.hr. Taj broj neće biti velik, ali su prešli (ili to najavili) vrlo popularni blogeri poput Jesusa, Leba, Peratovića (45 lines), itd...

*Ipak, neću preći na mojblog.hr.

Razlog: ne radi u Operi. Sučelje je (meni) sjebano posloženo, prozor za upisivanje novog posta je 5x5 pixela. Čitao sam o nekim napradnim funkcijama, ali ih nisam primjetio, osim da šalju obavijest o novom postu (ili možes pisat post putem mobitela), ali ISKLJUČIVO vip broj. Ne, hvala.

*O prelasku na vlastitu domenu niti ne razmišljam, iz sljedećih razloga;

Prednosti blog.hr:
+ blog.hr je besplatan
+ prisustvo na naslovnici donosi reklamu pred cca. 170.000 unique posjeta dnevno (po Dariusovim riječima). To je nedvojbeno značajan doprinos promoviranja bloga, odnosno trgovanja na burzi u mom slučaju.

Nedostaci blog.hr:
- nema ih, jer pad servera se može desiti i s zakupljenim serverom.

Prednosti vlastite domene:
+ nema ih (ili bar meni nisu poznate)

Nedostaci vlastite domene:
- cca. 1000kn godišnje treba platiti hosting, a nekakav profitni oblik bloga /IMHO/ niti jedan Hr bloger ne može niti sanjati. Bloganje je zabavno-volonterski sport, kod nekih stručnih blogova autori već volontiraju pružajući svoje vrijeme besplatno, ne vidim svrhu volontirati i plaćati za to - pored besplatnih blog servisa.
- značajan pad popularnosti. Ok, par blogera zahvaljujući kvaliteti sadržaja može zadržati dio posjetitelja, ali, IMHO, neće privući nove posjetitelje kao što bi to bio slučaj da su u "zajednici", odnosno putem naslovnice blog servisa.

Post je objavljen 08.03.2006. u 21:13 sati.