Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Lažne diplome

Image Hosted by ImageShack.us
TOMISLAVGRAD - Prošlo je više od godinu dana kako su raspisani natječaji za izbor članova upravnih vijeća i ustanova čiji je osnivač i vlasnik Općinsko vijeće.
Ta užasno spora procedura rezultat je različitog tumačenja zakona i vježbanja stranačkih snaga u vijeću što je rezultiralo s nekoliko propalih pokušaja.

Uz sve moguće nesuglasice, nedorečenosti i različita tumačenja, konačnom izboru su zaprijetile kandidature dvaju kandidata koji su do VSS-om uvjetovanog natječajem došli nedavno polažući ispite na kontroverznom novosadskom fakultetu “Fabus”.

Taj dvojac je razliku ispita s VŠS na VSS položio vrlo brzo i s nešto novca, a zbog novoga zakona po kojemu državni službenici moraju imali VSS. Povjerenstvo za predlaganje kandidata ih je stavilo na listu izabranih uz argumentaciju da su im diplome legalne.

Na primjedbu da su to diplome strane države i da moraju biti nostrificirane odgovoreno je da je i to učinjeno u Republici Srpskoj. Nikome nije jasno vrijedi li ta nostrifikacija na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine ili valja tumačiti kako su u Federaciji za obrazovanje nadležne županije. Da bi se izbjegle buduće nedoumice iz Poglavarstva će zatražiti mišljenje ministarstva.

Ovo dvoje, kako ih jedan vijećnik nazva “novosadskih studenata” su ipak skinuta s popisa.

Svi su nerado prihvaćali da se tretiraju kao i oni koji su redoviti završili fakultete, pa je svima laknulo kada su se pozvali na odredbu po kojoj je potrebno trogodišnje radno iskustvo, navodno sa stručnom spremom koja se natječajem traži. Naravno, “Novosađani” su svježe diplomirani ekonomisti.

www.vecernji list.hr

Post je objavljen 04.03.2006. u 19:57 sati.