Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Bivšim djelatnicama tvrtke ''Cincar'' obećano rješavanje statusa

Radno-pravni status za 53 bivša djelatnika tvrtke "Cincar" d.o.o. Livno uskoro će biti riješen. Zaključeno je to na sastanku u Livnu kojem su nazočili ministar gospodarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Ante Matić, direktor županijske Agencije za privatizaciju Jozo Jakić, direktor županijskog Zavoda mirovinsko-invalidskog osiguranja Branko Ivković, novi direktor tvrtke "Hrast" kao pobjednik na neposrednoj pogodbi bivšeg poduzeća DI "Cincar" Ivan Bralo te predstavnici ombudsmana Livna.

Prema informaciji iz Ureda ombudsmana Livna, Ministarstvo gospodarstva HBŽ-a će nakon prethodno obavljenih predradnji, a to podrazumijeva zaključivanje radnih knjižica i izrade obrazaca M-2 zaključno s 1999. godinom do kada su djelatnici bili u radnom odnosu i primali plaću, podnijeti zahtjev za odjavu djelatnika firme "Cincar" županijskom Zavodu mirovinsko-invalidskog (MIO) osiguranja u Livnu.

Resorno županijsko ministarstvo će, nakon obavljenih konzultacija na županijskoj i federalnoj razini, uputiti zahtjev Zavodu MIO HBŽ-a i o načinu izmirivanja zaostalih obveza prema bivšim djelatnicima pilane "Cincar", a koje se odnose na uplatu doprinosa.

(Fena)


Post je objavljen 08.03.2006. u 19:29 sati.