Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drugaciji

Marketing

Znanstvenici? ja i ti?

Image Hosted by ImageShack.us


Kad god odem na Internet primijetim sa strane one silne zanimljivost. Na primjer: «Novo otkriće, znanstvenici otkrili da ćemo umrijeti ranije!». I sada ja na brzinu kliknem na tekst i pričekam da mi se otvori stranica, jer (normalno) zanima me kada ću ja to umrijeti. I tako otvori se stranica i ja počnem čitati tekst. Prvo hrpa znanstvenih teza (nezanimljivih stvari), a onda pred kraj napisano: «Sunce će se zagrijati 2 milijuna godina ranije nego je to očekivano, pa ćemo svi ranije umrijeti!». Prvo u nevjerici ponovo pročitam tu rečenicu, a onda se od srca nasmijem. Ja već pomislio da su otkrili neki način da otkriju kada ćemo umrijeti (ha ha).
Nemam ja ništa protiv znanstvenika i njihovih istraživanja, oni nam trebaju i skupljaju (i otkrivaju) važne stvari. Ali ipak se ponekad osjećam kao da rade puno toga samo za svoju zabavu i puno nevažnih stvari. Najbolja usporedba sa njihovim (ponekad) uzaludnim poslom je možda onaj poznati statistički podatak: «Dokazano je da je 39,349% statistika potpuno nepotrebno!»
Posebno mi je zanimljivo kada pokušavaju otkriti što je tajna dugog (ne obavezno i sretnog) života. I tako svaki dan se javljaju novi ljudi s novim zaključcima koji tvrde da su upravo oni pronašli ono što je najvažnije da bi dugo živjeli. A najbolje je kada se pojave posve suprotne stvari koje su «važne» za dugi život. I tako to ide u nedogled. Ali ljudima to ne smeta. Svatko se nada da će naći nešto za sebe da poboljša svoj život i kvalitetu života. zar ne?
I na kraju primijetio sam da niti jedan znanstvenik, niti jedno istraživanje (koliko sam ja primijetio, ako je netko primijetio – neka mi se javi) nije pokazao da je važna – NAJvažnija LJUBAV!
Da, da. To je ona mala, sitna stvar koju svi često zaboravljamo. Možemo mi piti jednu štamplicu rakije ili čašu vina dnevno, ustajati sa pijetlom, ne pušiti cigarete, trčati 5km dnevno i puno drugih stvari, ali ako to sve ne «začinimo» sa ljubavlju čisto sumnjam da će nam sve ostalo pomoći.
Stoga postanimo svi pravi znanstvenici i saznajmo pravu formulu za SRETAN život. Neka svatko krene u istraživanje da sazna koliko se ljubavi mora dodati svakom trenu života da bi nam on bio sretan i dug.

Formula? - na vama da odgovorite...


Post je objavljen 27.02.2006. u 09:25 sati.