Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Rosa

Nakon trotjedne ture koja je ukljucivala minhenske pivnice, shopping u Becu, trcanje po Zagrebu i odmor pod Biokovom, dosao je trenutak da se vratimo u Dubai. Moram priznati da sam jedva docekao povratak, ali o tome cu drugom prilikom. Sada bih samo htio reci da se povodom naseg povratka i nebo nad Dubaijem rasplakalo sto jer rezultiralo sa 14.6 milimetara kise po kvadratu unutar jednog dana. Moja mama bi na takvu kisu rekla da je malo poroskalo. Medutim, Dubai nema sustav odvoda oborinskih voda, a ni drenazu...

Image Hosted by ImageShack.us

...pa je tih nekoliko sati kise izazvalo prometni kolaps i 513 prometnih nezgoda radi kise. Nocas dok smo se vozili sa aerodroma pale su 2-3 kapi, a pakistanski taksist je rekao da je opet nevrijeme, jer mu se zamaglilo staklo, pa je gledao kroz prozor. Zamislite njegovo ushicenje kad sam mu pokazao kako usmjeriti ventilator na staklo.
Nas kvart je dozivio pravi potop...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Ove slike su iz novina. Bili smo malcice prestravljani dok smo ovo gledali u avionu jer nismo znali sto cemo doma zateci. Kad samo dolazili u Dubai prije 18 mjeseci negdje je pisalo da imaju svega 5-10 kisnih dana godisnje. Onda je dosla moja supruga 8.12.2004. i do Bozica je svaki dan padala kisa. Imali smo poplavu u spavacoj sobi i voda se probila do prizemlja.
Ove godine je ovo prva ili druga kisa u zimskoj sezoni, ali po tragovima smo zakljucili da nam je spavaca soba opet bila bazen, a na stropu prizamlja se opet vide tragovi vode. Barem se osusilo prije naseg povratka.
Neki, poput Shopping Centra Ibn Battuta, su imali vise problema...

Image Hosted by ImageShack.us

A danas vec pece sunce i nema ni oblacka.


Post je objavljen 25.02.2006. u 06:06 sati.