Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Mimohod traktorima do Zagreba k premijer

http://seljaci.hr


Image Hosted by ImageShack.usNi zelje, ni jaja, ni meso nemaju stranački predznak - rekao je na velikom seljačkom skupu u Končanici jedan od dvjestotinjak prisutnih. U žustroj raspravi u kojoj su se smjenjivali predstavnici 90 seljačkih udruga i saveza, oko 400 koliko ih u Hrvatskoj ima, učinjeni su i prvi konkretni koraci u osnivanju krovne organizacije seljačkih udruga, te je razgovarano o načinima i oblicima njezina formiranja.


Bio je to treći pripremni skup za osnivanje krovne udruge seljaka i na njemu je iskazana odlučnost da ovoga puta seljaci ugode "raštimani seljački orkestar", jer smatraju da postojeća krovna udruga Antuna Lasla nema mandat seljaka. Ne vrijedi razgovarati "s politikom" i treba zaboraviti stranačku pripadnost - rekli su, ističući kako oni ne žele rušiti državu, nego vlast, koja za socijalu izdvaja tri puta više nego za seljake, koji tu socijalu hrane.

- Formirali smo inicijativni odbor od 15 članova, koji će se još ovaj tjedan na osnovi rasprava formulirati zaključke - rekao nam je Darko Grivičić iz Hrvatskog seljačkog saveza, a najosnoviji su isplata punog iznosa poticaja i to na vrijeme, te zakon o poljoprivrednom zemljištu koji mora omogućiti seljaku da postane vlasnik zemlje, a ne da godinama plaća koncesiju i uređuje zemlju koju će jednom kupiti netko drugi.

Ovdje u Končanici skupila se ozbiljna kritična masa seljaka i mi ćemo još ovaj tjedan tražiti da nas primi premijer Sanader i da s nama razgovara. Ako to on ne učini, spremni smo na prosvjede. Nećemo blokirati prometnice, organizirat ćemo mimohod traktora iz cijele Hrvatske do Zagreba jer nam je dosta da se u ministarstvo na sastanke zovu samo podobne udruge.

Predstavnik Nezavisnih hrvatskih seljaka Vladimir Novotny rekao je da će buduća krovna udruga seljaka biti kao struja koja će drmati vladu, ali da će najviše snage seljaci dobiti kad se na razini države osnuje Hrvatska seljačka komora.

Post je objavljen 21.02.2006. u 23:56 sati.