Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Treća hrvatska zvijezda

ANTE VARNICA - TREĆA HRVATSKA ZVIJEZDA NA K1 NEBU

Nakon Branka Cikatića - prvog pobjednika K1 turnira, Mirka Filipovića - finaliste K1 turnira u Japanu na K1 nebu zasjala je još jedna hrvatska zvijezda.

Ante Varnica, kickboksač iz Splita, svojevremeno svjetski amaterski kickboxing prvak, član kickboxing kluba "Pit Bull" i osvojio je drugo mjesto na kontinentalnom kvalifikacijskom K1 turniru koji je održan u Budimpešti (Mađarska), u subotu, 25. veljače 2006.

Ante Varnica i njegovi treneri prof. Marko Žaja i Pero Tokić sudjelovali su na kvlifikacijskom K1 turniru za Europu u Budimpešti.

Ante Varnica se u prvom kolu susreo s mađarskim borcem Tomasom Vargom. Prve dvije runde prošle su u prednosti Ante. Upravo iznanađujuće je bilo koliko i kakve udarce može izdržati Tomas. Upravo snažni udarci bili su razlog što je Ante u trećoj rundi smanjio intenzitet. Na kraju borbe odluka sudaca 2:1 za Antu Varnicu.

U drugoj borbi, Ante se susreo s Poljakom Martinom Roszalskim. O jačini protivnika govori i činjenica da je Roszalski u prvoj kvalifikacijskoj borbi deklasirao Tihamera Brunera, mađarskog šampiona i profesionalnog kickboxing prvaka.

Prva runda je prošla u blagoj prednosti Ante, koji u drugoj rundi pojačava intenzitet. Zamjetno je kod Ante sve slabije korištenje low kickova, što je posljedica ne baš zadovoljavajućeg stanja desne potkoljenice, nesanirane još od prethodnih kvalifikacijskih borbi u Milanu. Međutim, Ante nadoknađuje ručnim tehnikama - snažnim i preciznim udarcima. Treću rundu Ante odrađuje zadržavajući stečenu prednost, izbjegava klinč i održava distancu. Na kraju borbe suci proglašavaju borbu neriješenom te se određuje i četvrta runda. I u četvrtoj rundi Ante je precizniji u ručnim tehnikama, vješto izbjegava protivnikove low kickove i borbu u klinču. Međutim, na opće iznenađenje i gladatelja i vodstva hrvatske ekipe, suci proglašavaju Poljaka Martina Roszalskog za pobjednika. Uslijedilo je negodovanje više od 5000 gledatelja, uslijedila je žalba iz hrvatskog kuta te je na kraju supervisor meča promijenio odluku bodovnih sudaca (objavljeno je da je Roszalski ozlijeđen) i pobjedu dodijelio Anti Varnici.

Ovom pobjedom, Ante Varnica se plasirao u finale kvalifikacijskog K1 turnira za Europu, što je do sada treći po značaju uspjeh nekog hrvatskog kickboksača.

U trećoj, finalnoj borbi, Ante se susreo s mađarskim predstavnikom - Atilla Karač. Do finalne borbe na ovom kvalifikacijskom turniru, Atila je u ringu proveo manje od 1 runde, zahvaljujući ždrijebu koji mu je donio znatno slabije protivnike, ali i zahvaljujući svojoj prvenstveno vrlo dobroj ručnoj tehnici zbog čega je svoja oba protivnika knockout-irao već u prvim rundama.

Sama borba prošla je u nadmoći Atile Karača. Ante je zbog stare ozljede desne potkoljenice, ali i sve lošijeg stanja lijeve potkoljenice pokušavao izbjegavati vrlo snažne low kickove Atile. Međutim nakon blokade jednog vrlo snažnog low kicka, Ante ne može stati na lijevu nogu, sudac odbrojava, a Ante na trenutak savladava bol i nastavlja. Ponovno udarac u lijevu potkoljenicu, ozljeda je očita i liječnik ne dozvoljava nastavak borbe. Sudac prekida borbu i Ante je tehničkim knock outom izgubio finalnu borbu K1 kontinentalnog kvalifikacijskog turnira.

Mađar Atila Karač se plasirao u daljnji tijek kvalifikacija za završni K1 turnir u Japanu, dok je naš Ante s pljeskom ispraćen s ringa. Nama ostaje za nadati se da će Ante kvalitetno sanirati svoje obje potkoljenice i da će već 29. travnja na večernjoj kickboxing priredbi u Splitu, na Gripama, pokazati da je spreman za sljedeće K1 kvalifikacijske turnire. Naravno, s više sportske sreće.

Post je objavljen 28.02.2006. u 01:38 sati.