Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Građani u HBŽ-u ponovno izbjegavaju plaćanje RTV pristojbe

Vlasnici TV prijamnika i usluga fiksne telefonske mreže na području koje pokrivaju Hrvatske telekomunikacije (HT) Mostar, a koje obuhvaća i općine Hercegbosanske županije, dosjetili su se kako da izbjegnu plaćanje RTV pristojbe od šest maraka koja je od siječnja ove godine uključena u iznos računa za telefonske usluge, a da im zbog toga operater ne isključi telefone, javlja dopisnik NINA-e.
Naime, većina pretplatnika u općinama Livno i Tomislavgrad umjesto da plate cijeli iznos računa koji su za siječanj ovih dana dobili od HT-a, uzimaju posebnu uplatnicu kojom plaćaju račun umanjen za iznos RTV pristojbe.
Za nepoštivanje Zakona o javnom RTV sustavu BiH nije odgovoran operater, odnosno HT Mostar, jer zakonom nije propisan način na koji će korisnici plaćati račune, a operater ih nema pravo isključiti sve dok uredno plaćaju njegove usluge.
Prema podatcima Službe za naplatu RTV-a Federacije BiH, na području Hercegbosanske županije RTV pristojbu plaća manje od jedne petine vlasnika radio i TV prijamnika, radi čega je Općinskom sudu u Livnu prošle godine podneseno više od 13.000 platnih naloga protiv onih koji su izbjegavali plaćanje spomenute pristojbe.
ostalo:
BOŠNJAČKE ŽRTVE imaju višu ’cijenu’



Post je objavljen 07.03.2006. u 22:35 sati.