Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Zatoichi (2003)

(r: Takeshi Kitano)

Još jedan od meni omiljenih redatelja...

Serijal filmova o Zatoichiju - slijepom samuraju/maseru i kockaru (zanimljiva kombinacija, zar ne?:-) je počeo još 1962. i od tada je snimljeno 26 filmova (i sam imam par komada iz tog serijala pa uskoro očekujte recenzije) a ovo je Kitanovo "viđenje" Zatoichija. Tko god je gledao bilo koji Kitanov film zna kakve filmove on radi i da pomalo iznenađuje što je odlučio napraviti samurajski film. I da li je "izlet u nepoznato" uspio? Tako-tako ako mene pitate.
Ali krenimo redom.

Dakle, priča
Zatoichi (glumi ga sam Kitano) je dakle, slijepi samuraj/maser i kockar koji doluta u jedan japanski grad krajem 19. stoljeća u kojemu je u tijeku sukob bandi koje žele kontrolirati grad. I kako to već biva, sposobnija banda pobijedi, ali onda pokušaju srediti i slijepog masera - BIG MISTAKE!

Image Hosted by ImageShack.us
krv

U filmu me najviše smeta upotreba CGI efekata, pogotovu krvi, mislim koliko je teško napraviti da krv špricne iz nekog skrivenog džepa? Ali navodno je sam Kitano tražio od CGI ekipe da naprave krv što nestvarnije, da izgleda "kao cvijeće dok pupa", sve da bi umanjio nasilnost u filmu. Koliko god ga volio i poštovao mislim da mu je to bilo pogrešno, ali dobro.
Film ipak ima dosta dobrih i nasilnih scena, odlične borbe mačevima i "pomaknutog" humora, tipičnog za Kitana rekao bih, pa mogu prijeći preko pupanja krvi...
Kitanova fotografija je fenomenalna, a kadrovi su dugi i ugodni za oko i naravno ima jedna scena uz more. Legenda!:-)

Po meni ovo je najlošiji Kitanov film, čak za dlaku lošiji i od Brothera, ali to je i zato što ja ne volim samuraje (samuraji služe gospodarima-gey!-jebo to! ninđe su zakon!)

Preporuka: i najlošiji Kitanov film je ipak Kitanov film, dakle odličan, film će vas nasmijati, uživat ćete u borbama mačevima i lijepim kadrovima. Znači obavezno pogledati. Ja sam malo možda i prekritičan jer sam imao prevelika očekivanja.

Ocjena: 8/10



- 22:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #
# bome ova ima neku luđačku mengu... nu štrca ko ludo na sve strane.. de nek joj netko stavi čep u pičku sve će živo zasrat! (narednica močibob 24.02.2006. 18:59)
# Ey, ja san svratila... dobar blog... kizza (lolygirl 24.02.2006. 20:31)
# Gledao sam ovo na brzinu, ne volim baš Zatoichi filmove, ali svejedno Kitano je legenda, njegov Getting Any mi je jedan od najdražih filmova. (Spectre 25.02.2006. 00:40)
# Jebo, ja sam bila samurai u prošlom životu. Hoćeš li me i dalje voljeti? :worried: (z.l.e.v.A.n.k.a. 25.02.2006. 21:49)
# @narednica močibob: prije svega dobrodošla, a polije toga - ITS A MAN, BABY:-)), @lolygirl: danke, navrati jopet! @Spectre: ja se isto nikako da prislim na one stare Zaitocije, imam ih par... a Getting Any nikako da nabavim, svi ga hvale a ja kao štovatelj Kitanovog lika i djela (dobro samo djela) nikako da ga konačno pogledam! (Dečko koji obečava 25.02.2006. 22:51)
# @ z.l.e.v.A.n.k.a.: samuraj pa učiteljica engleskog, ha? čudni su putevi budini, nego jel ti ostala koja katana?;-) (Dečko koji obečava 25.02.2006. 22:56)
# Počinila sam harakiri. Ja sam, uz samurajia i učiteljicu, i tajnica (odabir srednje škole je zakuratz). Tak da znaš. Ne znam jel mi ostala koja, valjda je, nisam ju još našla. Sigurno me čeka negdi u Japanu.. (z.l.e.v.A.n.k.a. 26.02.2006. 11:11)
# @z.l.e.v.A.n.k.a.: Zašto si počinila harakiri? Loša probava? Ili si izgubila gospodara? Jel si probala pod hipnozom vratiti još neka od sječanja iz prošlih vremena? Ja sam jednom probao autohipnozu ali se onda nikako nisam mogao probuditi.:-( (Dečko koji obečava 27.02.2006. 19:06)


Post je objavljen 23.02.2006. u 22:01 sati.