Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludacha01

Marketing

Dečko je sramežljiv? Preuzmi inicijativu!

Većina cura misli da su užasna nepravda stereotipi koji im nameću da uvijek sjajno izgledaju i da se ponašaju kao 'fine' cure jer one druge služe samo za zabavu. No stereotipi podjednako muče i dečke
.

Preuzmi inicijativu i u početku se ponašaj prema njemu kao prema najdražem frendu .

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Dečki bi, prema stereotipima, ako žele biti prihvaćeni u društvu i pogotovo među komadima, trebali biti urnebesno duhoviti i opaki frajeri koji ne smiju pokazati slabosti. A istina je da su mnogi dečki jako sramežljivi, a takvih ima i među onim najglasnijima, koji stalno pokušavaju pokazati koliko su veliki frajeri.

Zapravo, vjerojatno je više sramežljivih dečki nego cura jer se oni moraju nositi s činjenicom da cure njihovih godina izgledaju starije, upucavaju im se i stariji i iskusniji dečki, a oni bi svemu tome trebali konkurirati. Nije to lako, a ako malo bolje razmisliš, ni vi cure im svojim ponašanjem puno ne pomažete. Koliko puta ste se smijale kad je neki dečko ispao smotan ili nabacio neki glupi ulet?!

Sviđa li ti se dečko koji nije baš najglasniji u ekipi i kojeg ne viđaš previše vani, vjerojatno te izluđuje kad vidiš da te promatra kad misli da to ne vidiš, a kad ima priliku s tobom razgovarati, kao da te izbjegava. Totalno si zbunjena jer nisi zapravo sigurna je li on zbilja tako sramežljiv ili se tebi pogrešno čini da mu se sviđaš.

No to nije teško ustanoviti, jer sigurno poznaš nekoliko ljudi koji o njemu znaju nešto više i oni će ti sigurno znati potvrditi pripada li tvoj komad onim tihima i sramežljivima. Ako je tako, gotovo je sigurno da ti neće prvi prići ili da će to učiniti znatno kasnije nego bi se tebi svidjelo, odnosno može se dogoditi da se umoriš od čekanja i odustaneš ne saznavši bi li s njim bilo lijepo i zanimljivo.

1. Definitivno prvo pravilo u slučaju sramežljivog dečka je – zaboravi uvriježena pravila o tome da dečko treba prvi prići curi. Progutaj ponos, pa čak i ako si i ti sramežljiva, vjeruj da će tebi biti lakše obratiti mu se jer on vjerojatno samo to čeka. I ne sudi puno po prvom razgovoru jer će dečko gotovo sigurno biti napet, zbunjen i vjerojatno misliti da je svaka rečenica koju izgovori glupa.

Moguće je i da misli da si ti prevelik zgoditak za njega jer njega nitko ne primjećuje i koja bi cura hodala s njim?! Za prvi put je dovoljno da ga pozdraviš, da se službeno upoznate i da mu daš do znanja da si ga zamijetila.

2. Stereotipi su uvijek nesigurna stvar pa je tako glupo tvrditi da svi sramežljivi dečki, zato što puno ne izlaze i ne druže se s ostalom ekipom, kod kuće rade nešto jako kreativno, razmišljaju o svijetu i jednoga će dana sve to izraziti filmskim, likovnim, glazbenim ili književnim remek-djelima. Naravno da ne želimo reći takvo što, već da se nečija zanimljivost i osobnost ne može ocijeniti samo po tome koliko je glasan i prihvaćen u društvu. Dapače, često oni najglasniji takvim ponašanjem prikrivaju nesigurnost, komplekse i nepostojanje zanimljivih stvari koje imaju reći i pokazati.

Image Hosted by ImageShack.us



Ne dovodi ga u situacije u kojima će misliti da svi bulje u njega ili da se mora iskazati ljubavničkim umijećem

3. Još je jedna stvar prilično sigurna – s dečkima koji često mijenjaju komade i koji se okolo hvale svojim 'dostignućima' nikad ne znaš na čemu si. Ponavljamo da pravila nema, no dečki koji teže 'dobiju' komada, obično ga više cijene, a to nije loše za početak.

4. Ne navaljuj, odnosno vodi računa da sa sramežljivim dečkima sve treba raditi polako. Iako će ti biti zahvalan ako mu prva priđeš, vjerojatno će mu trebati malo vremena da se oslobodi. Dakle, nije nužno, pa čak ni pametno, da mu se non-stop nabacuješ, jer ako ga zaista zanimaš, on će te promatrati kad god bude imao priliku i sigurno mu neće promaknuti tvoji pogledi i osmijesi.

Za početak, nakon upoznavanja, kad ga odlučiš pozvati nekamo (ako vidiš da on to neće tako brzo učiniti), sigurnije je odabrati neko mjesto na kojem se neće osjećati ugroženim, tj. na kojem neće misliti o tome da svi bulje u njega i osluškuju što će ti reći. Ako misliš da je neiskusan s curama, nije pametno ni da odmah ostanete sami u tvojoj sobi ili u mraku jer će možda misliti da te odmah mora poljubiti ili nešto više.

5. Sa sramežljivim je dečkom uvijek u početku bolje igrati na prijateljsko ponašanje jer će ga ono manje uplašiti. Radi s njim sve što radiš s frendovima, a kad se zbližite na taj način (iako oboje znate da ustvari želite nešto više), sve će ići lakše.

6. Upozorenje za kraj: bio dečko sramežljiv ili ne, postoji mogućnost da ipak nije zainteresiran za tebe, odnosno da si njegove poglede krivo shvatila. Pokaže li se da tvoj trud nije urodio plodom, ne zavaravaj se – teško da ima toliko sramežljivih dečki koji ne bi znali prigrabiti tako dobru priliku – daješ mu sigurnost, pokazala si da mu se nećeš smijati, želiš izaći s njim, jasno si mu dala do znanja da ti se sviđa, a on ne reagira? Odustani, jer gotovo je sigurno da si nešto krivo 'pokopčala'.

Čak i ako je on jedan od milijun totalnih krajnosti, teško da možeš učiniti više od toga što si već učinila, pa je možda pametnije odustati ili lopticu prebaciti na njega. Možda će, kad se uplaši da si odustala, konačno poduzeti prvi korak.






Post je objavljen 07.03.2006. u 17:54 sati.