Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ladyofblackness

Marketing

Hoćeš joint?

Image Hosted by ImageShack.us
Neki dan sam šetala ulicom i srela jednog poznanika koji me zaustavio, malo smo porazgovarali i onda mi je ponudio marihuanu i neke tabletice. Ostala sam zabezeknuta jer mi nasred ulice po bijelom danu nudi drogu. Istina, nije marihuana heroin ili kokain, ali je ipak droga. Par sekundi nisam mogla ni progovoriti, a onda sam odvratila "Ne, hvala" i otišla.
Znam da je danas droga svugdje, pa čak i u mojoj školi, ali dosad nisam došla u kontakt s njom niti mi je bila ponuđena. Ono što me prilično šokiralo je bio način na koji me to tip pitao, kao da misli na bombone ili žvake.
Droga je danas postala milijunska industrija. Ljudi misle da će samo probati, da ih malo opusti, a onda ispadne da ih više ništa ne može opustiti.
Kažu da marihuana čisti pluća, a zapravo čisti novčanik i moždane stanice.
Kažu i da jedan eksperiment mi ne može naškoditi. Ovisi o kakvom eksperimentu se radi. Ako netko želi izmjeriti visinu nebodera metodom slobodnog pada, sa štopericom u ruci, već prvi eksperiment završava fatalno. Postoje supstance koje unište dio moždanog tkiva već pri prvom uzimanju.
Misle da mogu probati pa prestati kad zažele. Probati da. No prestati nije baš tako lako. Činjenice govore da uspije prestati samo jedna osoba od deset, i to nakon dugotrajnog odvikavanja u posebnim ustanovama.

Mislim da vam ne treba predavanje o tome što koja droga radi. Čitajte novine, upalite tv i već sve znate. Samo ovisi da li to slušate.
A ja se nadam da se više neću naći u situaciji da mi droga bude ponuđena iako čisto sumnjam u to. Ali znam da će uvijek reći "Ne".


Post je objavljen 27.02.2006. u 16:31 sati.