Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludacha01

Marketing

To je Naš HAJDUK....jeeeaa


VARAŽDIN - Pogotkom Dragana Blatnjaka u 10. minuti nogometaši Hajduka pobijedili su u subotu navečer, u derbiju 21. kola, momčad Varteksa 1:0, nanijevši domacinu treći uzastopni poraz u nastavku prvenstva, a sebi produljili nadu igranja u Ligi za prvaka.

st patrick's



Nakon ovog neuspjeha "krojači" ce doigravanje za prvaka morati tražiti pobjedom protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. Bonačić na ovom susretu nije mogao računati na šestoricu ozlijeđenih, tako da je na klupi za pričuve imao šest ,umjesto planiranih sedam igrača.

Domacem treneru Daliću na dispozicji su bili svi, osim ozlijedenog Melnjaka, a u početnom sastavu, vjerojatno iz taktičkih razloga, nije bilo Pavličića, dok je u zadnjem redu povjerenje dobio Vuk.

Prvih 45. minuta donijelo je tvrdu, borbenu utakmicu, koja neće ostati u posebnom pamćenju. Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi je put "sijevnulo" u 5. minuti, kada je Lučić s lijeve strane iz slobodnog udarca loptu snažno uputio pred gol Hajduka, gdje ju je na pet metara od Pletikose zahvatio Jolić i poslao preko gola.

Tko zna gdje bi lopta završila da je išla izravno prema golu. U 10.minuti "hladni tuš" za domaće navijače, a radost za Torcidu, Hajduk je došao u vodstvo. Iz slobodnog udarca s lijeve strane, nakon što je Posavec prekršajem zaustavio Hrgovića i pri tom zaradio žuti karton, u kazneni prostor Varaždinaca loptu je ubacio Đolonga.

Najviši u skoku, desetak metara od gola "krojača", bio je povratnik u splitski sastav Dragan Blatnjak i glavom loptu poslao u lijevu stranu gola Koprića, koji je možda mogao i bolje reagirati.

Nakon primljenog pogotka splasnula je početna agresivnost "krojača", tako da do 31. minute nije bilo izglednih akcija, a niti udaraca prema golu Pletikose, a kada je i uslijedio Benko je tukao snažno, ali daleko od desne vratnice.

Benko je pokušao i u završnici prvog dijela, u 37. minuti, ali je lopta fijuknula pored desne vratnice. U 44. minuti Pletikosa je pred gol linijom, kod svoje lijeve vratnice, zaustavio udarac Posavca. Nakon što je na 18 metara desno iskosa Gal prekršajem zaustavio Jerteca, najaktivnijeg varteksovca u prvom dijelu, Šafarić je loptu ostavio za Posavca, koji je pucao precizno, ali se reprezentativni vratar nije dao iznenaditi.

Nakon vodstva nogometaši Hajduka primirili su igru, a opasniji je bio pokušaj Ercega u 16. minuti. Sa 18 metara lijevo iskosa pucao je po zemlji, no lopta je završila u gol autu, pored lijeve vratnice. U 16. minuti uslijedio je kraći prekid susreta zbog pirotehnike ubačene u teren, a kojom su navijaci Varteksa White Stonesi proslavili 16 godina postojanja.

Na poluvremenu trener Varteksa odlučio je uvesti dva svježa igrača, Vukmana i Pavličića, dok je Bonačić nastavio sa sastavom s početka utakmice. U 55. minuti Hajduk je mogao riješiti pitanje pobjednika. Akcija gostiju išla je po lijevoj strani, Damjanović je odigrao za Hrgovića, koji je ušao u kazneni prostor, izašao sam pred Koprica i loptu po zemlji uputio u njegovu lijevu stranu.

Varteksov golman već je bio svladan, ali je lopta pogodila vratnicu, od koje se odbila u Koprićeve ruke. I u 63. minuti Hajduk je imao prigodu za povećanje vodstva, ali dodavanje Ercega s desne strane Hrgović, koji je, iako pred golom Koprića, bio u padu i nije uspio zahvatiti loptu na željeni način.

st patrick's day images





Nakon toga domaćin je dva puta pokušao iz daljine, Šafaric u 65. ali neprecizno, te Lučić minutu kasnije, kada je Pletikosa morao intervenirati i loptu, koja je išla pod gredu, skrenuo u korner. Do kraja susreta pokušao je Dalić uvođenjem i trećeg napadaca Karduma ali to nije donijelo rezultata.

Posljednje prigode za izjednačenje Varteks je imao u 86. minuti, ali je slobodan udarac kojeg je izveo Šafaric, pred linijom kaznenog prostora, Pletikosa uspio zaustaviti, nakon toga je splitski vratar u posljednjim trenucima obranio i udarac Benka iz neposredne blizine.

..........pussa svim Torcidašima...Komentare mi ostavljajte,tenx..........Swe vas punnoooo volimmm...lool



Post je objavljen 04.03.2006. u 15:58 sati.