Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/helix1

Marketing

Cuore matto

srce

Ovaj umjetničko-gomoljasti uradak rezultat je zajedničkih umjetničko-intelektualnih napora Hete i Hećaka. Heta je zaslužna jer je u kuću donijela ovaj krasan primjerak poznat kao Solanum tuberosum.

Evropske zemlje čule su za tu kulturu tek u 16. stoljeću, a početak uzgoja u Španjolskoj precizno se smješta u 1573. Gotovo svatko zna za visok sadržaj škroba, zatim bjelančevina, masti i ugljikohidrata u ovom kralju svake kuhinje, ali da sadrži znatne količine minerala (kalcij, mangan, fosfor, cink, molibden i bakar) te da je bogat vitaminima C, B1, B2 vjerojatno nije poznato mnogima koji svakodnevno na različite načine pripremaju i konzumiraju ovu namirnicu. Dnevnu potrebu za vitaminom C pokrilo bi 400 g rođaka ovog našeg srca, a da bi se vitamin pripremom u cijelosti sačuvao najbolje je dotične peći cijele i pod korom.

Hećakove umjetničke sklonosti došle su u potpunosti do izražaja pri osmišljavanju grafičkih rješenja prikaza ove ponosne srčane podzemnice.


Komentari (14)

  • Pommes-frites u prirodno obliku. Cool. (E.P. 04.03.2006. 13:54)
  • :-)) ugodan ti vikend!!! pusa (Plava Zvjezdica 04.03.2006. 13:58)
  • Ovo me podsjetilo na onu davnu pjesmu koja svirala kad sam morao ići u vrtić, a u tekstu je imala "srce od papira". Ne znam tko ju je pjevao. Pokušao sam naći na internetu, no izašlo je par novijih pjesama s tim naslovom, a nisam našao ništa o ovoj staroj. Ma, sjetio sam se toga samo zato što se "srce od papira" rimuje sa "srcem od krumpira". :)) (Darko 04.03.2006. 14:16)
  • Ludo srce: meni je pala na pamet jedna strofa neke pjesme koju su pjevali Index-i ili možda ne, ali ide ovako:Ni slutio nikad nisam
    Da ce ljubav dati drugom
    Da ce LUDO SRCE moje
    Ispuniti tugom ... Ugodan vikend. (feby 04.03.2006. 14:22)
  • ... matto da legare... oppure da friggere, mangiare... (juliere 04.03.2006. 14:44)
  • Volim krompir u svim oblicima.. :)) (pegy 04.03.2006. 15:22)
  • prejako...baš je slatki krumpirić, nadam se da je bio i ukusan :) (shrimpy 04.03.2006. 16:18)
  • ahhhh, kjut.... (Pea 04.03.2006. 16:33)
  • čitajte bez obrva! (koka 3 04.03.2006. 19:01)
  • vidim gori su razno razne asocijacije pa ću i ja. prvo sam pomislila kako umjetnicu drugačije doživljavaju stvari, jedan bi rekao -koje lijepo srce, drugi bi rekao -koje krasne ženske obline, a treći bi rekao -interesantne zečije uši! (mala 04.03.2006. 21:02)
  • uuu đank fud u obliku ljubavi! reklamni slogan... licenca je mOJa!! hihihihik (KuhaChA 04.03.2006. 22:02)
  • Che bello e!!! Šteta ga ogulit, pa skuhat ili ispeć…lijep vikend ti želim : ))))) (stereokemija 04.03.2006. 22:24)
  • ...da mi je znati kako je samo završio... (vrtlar_i_književnik 04.03.2006. 22:27)
  • Jako, jako volim krumpir....mmm. Ogulim ga, izrežem na ploškice, posolim i poslažem u forno na peki-papir na tri rešetke bez trunke ulja ili masti. Na 200 stupnjeva, kad dobije lijepu rumenu boju i postane hrskav poskidam ga sa papira, prabacim u plastičnu tarinu i uživam u njegovoj slasti....mljac. Za krumpir se mislilo da je beskoristan, no on je vrlo zdrava hrana bogata mineralima, škrobom, vlaknima i nekim vitaminima. (oboje69 04.03.2006. 23:38)


    Post je objavljen 05.03.2006. u 16:03 sati.