Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Počeo FEST !!!

Nekad za vrijeme bivše države jedan od najvećih festivala koji su plijenili pažnju. Dakle vrijeme događanja je od 24.2.-5.3.2006. a mjesto je naravno Beograd i "Sava centar", te ostale dvorane.

Na "menuu" festivala se nalazi 70-tak filmova među kojima su i odlične hrvatske uzdanice "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara i "Oprosti za Kung Fu" Ognjena Sviličića. Inače na jučerašnjem otvaranju 34. izdanja FEST-a započelo se projekcijom filma Jima Jarmuscha "Broken flowers". Tu će još biti i : "Brokeback mountain", "Jarhead", "Good night and good luck", "Capote", "Three burials of Melquiades Estrada" (neobičan... bolje rečeno malo opičen film Tommy Lee Jonesa), "Walk the line", "Darwin's nightmare" (odličan dokumentarac kojeg je publika mogla vidjeti prošle godine na Mff-u), "Vukovar - poslednji rez" (koji je doživio svoju svečanu premijeru jučer na Zagreb Dox-u), "L'iceberg" (odličan skoro nijemi film iz Belgije koji je pobijedio na Zff-u prošle godine. Neobična priča ispričana kroz mimiku manje govor.) itd. Doista šarolik program koncipiran da zadovolji širok spektar ukusa publike.
Za taj uhodani filmski festival, kažu da je već prodano više od 50.000 ulaznica, a da postoji zanimanje gledatelja i za trenutno najveći hrvatski filmski hit u režiji Hrvoja Hribara.

34. FEST je otvorio proslavljeni režiser Emir Kusturica. On se us svom pozdravnom govoru osvrnuo na prošlost ovog filmskog festivala te dodao kako je : "...potrebno da povrati mitologiju koja je na prvi pogled izgubljena - mitologiju autora. Svi smo bili srećni kada su u Beograd dolazili Miloš Forman i svi drugi veliki autori. Danas se malo o tome priča. Predlažem FEST-u, otvarajući ga, da u budućnosti njegova centralna tema budu filmski autori."
I ja se slažem s time jer je i meni kao vjerujem drugima dosta političkih govora na fesitvalima i njihova hvastanja kako su baš oni doprinjeli tom i tom.

Post je objavljen 25.02.2006. u 12:17 sati.