Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

19. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 06. 03. 2006.

Matej, Mario i Bruno je trojka s kojom kreće aktivnost. Priključujem se aktivno igrom i ja. Krenuti će Mario i Bruno također na 13x13 na prostor. Odigrali su prvo jednu prijateljsku uz moje pokazivanje važnih stvari. Stekli su prve osjećaje prostora i njegove gradnje. Ajmo sva četvorka na jedan turnir. Odigrali smo taman po jednu partiju svaki, a Mario i Bruno odlaze. Kažu da moraju ići. Pitam se je li ih otjerala nova složenost i osjećaj izgubljenosti u novim vodama.
Dolazi četvorka učenika-putnika. Još im je 20 minuta do polaska autobusa. I prije dva tjedna su navratili i probali igrati prijateljske partije atari-goa. Zanima ih ovo, pa ja onako opalim: 'Hoćemo li natjecanje među vama četvoricom?'. Pristali su i kreće brzi turnir do prvoga zarobljavanja na 9x9. Nakon četvrtoga kola me upozoravaju da se moraju žuriti zbog busa i završavamo još jedno kolo, a bila je potrebna i još jedna partija za 3. mjesto. Sve se stiglo i turnir je bio cjelovit, a i svatko je znao svoje mjesto na kraju ovoga brzog natjecanja. Pogledajmo redoslijed, a pala je i prva bolja kategorija

1. Damir Pukšić 1. interna kategorija, 7 pobjeda
2. Mario Maričković 1. interna kategorija, 5 pobjeda
3. Franjo Lučan 1. interna kategorija, 4 pobjeda
4. Marijo Kovačić 1. interna kategorija, 4 pobjeda
Meč za treće mjesto jedan partija do prvoga zarobljavanja na 9x9:
Marijo Kovačić - Franjo Lučan 0:1
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Damir Pukšić
Početkom slijedećega sata dolazi nekad standardni dvojac, Josip i Tin. Sada nas je opet četvorka za jedan turnir na 13x13 go. Ja sam se priključio van konkurencije za priznanja (diplome). Svako naše natjecanje popraćeno je malim priznanjima na A5 formatu u bojama. Za prvo mjesto je crvena, za drugo bijela, a treće plava.
1. Matej Zakanj 7. kyu, 2 pobjede
2. Josip Štajdohar 25. kyu, 1 pobjeda
3. Tin Gregurek 6. interna kategorija, bez pobjeda
van konkurencije. Mladen Smud 3. dan, 3 pobjede
Igrali smo uz prednosne kamenove, a prednost je bila po razlici kategorija podjeljenoj sa 3. Bile su to kao dvije grupe po kvaliteti. Odigrali smo svaki sa svakim, ali odlučivalo se za treće mjesto između Tina i Josipa, gdje je Josip bio uspješniji, a za najuspješnijega između Mateja i Mladena. Ovaj puta se Mladen izvukao. Reklo bi se da Matej i nije bio skoncentriran, pa je već iz otvaranja izašao s manjim prostorom u nadzoru. Pred kraj Mladen čini pogreške, ali je prednost od ranije tolika, da na kraju Matej gubi za 8,5 poena.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet ovdje uz go, a upućen je i poziv na dolazak na turnir u subotu u Centru.
bl. Muradenu

Post je objavljen 07.03.2006. u 10:26 sati.