Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Sevilla

Sevilla - još jedno od poznatih i popularnih španjolskih turističkih odredišta.
Bil sam tam jednom, prije 4-5 godina, taman da zaboravim. A onda još nije bilo bloga, pa kao da nisam bil.

Sevilla je najveći grad južne Španjolske, glavni grad Andaluzije, četvrti po veličini grad u Španjolskoj. Nogometoljupcima grad je poznat jer ima dva prvoligaša - Sevillu i Betis, a u ovom potonjem je igrao i Davor Šuker.
Stanovnika (Sevillanos i Sevillanas) ima oko milijun i trista iljada (s predgrađima). Na ovom je mjestu grad bio već u 9.stoljeću prije Krista. Imali su ga Rimljani, Muri, Feničani, Kartažani...
Grad presijeca rijeka Guadalquivir, a vjerovali ili ne, Sevilla je nekad bila važna morska luka. Nema mora, ali rijeka Guadalqivir dovoljna je široka za velike brodove. Odavde je čak i Magellan kretao na svoja putovanja.
Grad je pun prekrasnih povijesnih zgradurina zahvalnih za fotografiranje, npr. katedrala iz 15. stoljeća, toranj Giralda, kraljevska palača Alcazar, Torre del Oro (zlatni toranj)...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kad sam ugledao veliku 'vrtifufnu' znao sam što mi je činiti. Za 8 eura dobiš 4-5 krugova, a odozgora se može snimiti pol grada i njegove lijepe zgradurine. Još kad bi prozori bili skroz čisti i slike bi bile bolje.

Slikice odozgora:

Katedrala i Giralda

Bjutiful pogled na zgradu u kojoj je sveučilište

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Most

Volem gradove uz rijeku i veseli me što Sevilla danju i noću živi uz rijeku (za razliku od Zagreba). Ima bezbroj mostova i satima se može hodat, stat nešto pojest i popit, pa opet hodat... Navečer pak uz rijeku radi puno klubova i birtija, a jedna od poznatih lokacija je Betis Street, nešto kao Tkalča u Zagrebu.

Slikice iz šetnje:

Botanički vrt

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Torro del Oro

šetalište

Dve vrste prevoza za turiste:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tko voli, može se i osunčat.

Domorodac

Postoji naravno i foto-slikovnica.



Post je objavljen 20.02.2006. u 15:05 sati.