Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Vandalizam na katoličkom groblju u Grnici

Nakon živih, iz Grnice se nastoje protjerati i njeni mrtvi stanovnici...


U subotu, 18. ovog mjeseca podsjetili smo na dan kada su iz sela Grnice protjerani i posljednji Hrvati, a već dan kasnije, 19. veljače, iz istoga sela stigla je vijest koja nedvosmisleno govori da dio naših susjeda još uvijek živi u «vremenu mržnje i zločina» za koja smo svi vjerovali da su davno iza nas. No, na žalost, nakon živih, iz Grnice se, čini se, nastoje protjerati i njeni mrtvi stanovnici.
Naime, jučer, 19.veljače 2006. godine, oko 15 sati prijavljeno je PS Gornji Vakuf - Uskoplje, da su nepoznate osobe na katoličkom groblju u mjestu Grnica, općina Gornji Vakuf/Uskoplje porušile: šest spomenika, dva križa i razbile jednu mramornu ploču. Očevid je obavio istražitelj PS Bugojno, a, kao i svako, tako i ovo policijsko izvješće završava konstatacijom da je istraga u tijeku.

U istome policijskom izvješću donosi se i informacija o teškoj prometnoj nezgodi:
Dana 18.2.2006. godine, oko 02,00 sati, na putnom pravcu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, u mjestu Gračanica, općina Bugojno, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa ceste i udaranja u stup rasvjete pmv marke “Golf-A3”, registarskih oznake 662-M-458, kojim je upravljao Adis M. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. U nezgodi je smrtno stradao saputnik Abid T., rođen 1984. godine, dok su tjelesne ozljede zadobili saputnici Enes B., Muamer G. i vozač Adis M., svi iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i prevezeni su u Dom zdravlja u Gornji Vakuf/Uskoplje. Očevid su obavili djelatnici OKP PU Bugojno. Istraga je u tijeku.


Post je objavljen 20.02.2006. u 14:00 sati.