Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povucenimetalac

Marketing

“Cut myself on angel's hair and baby's breath”

Ljudi, danas je taj dan. Prije točno 39 godina rodio se Kurt Cobain, gotovo jedini čovjek u mom životu koji je na neki način utjecao na mene i moj način razmišljanja.


:)...u haljini...

Evo ulomka iz “Kose anđela”, o njegovom rođenju, tj. djetinjstvu... :

“Kurt Donald Cobain se rodio 20.2.1967. u bolnici na brijegu iznad Aberdeena, Washington. Njegovi roditelji su živjeli u susjednom Hoquiamu, ali je bilo prikladno da Aberdeen stoji kao Kurtovo rodno mjesto, jer je ľ svoga života provodio u krugu od 10 milja od bolnice i bio zauvijek duboko povezan s tim krajem.
Tko god bi pogledao iz bolnice Grays Harbor Community Hospital tog kišovitog ponedjeljka, vidio bi zemlju sirove ljepote, gdje su se šume, gorja, rijeke i moćni ocean stapali u predivan krajolik. Šumoviti brežuljci okruživali su raskrižje od 3 rijeke koje su se ulijevale u Tihi ocean. U središtu svega toga bio je Aberdeen, najveći grad u okrugu Grays Harbor, s populacijom od 19000 stanovnika. Odmah prema zapadu je bio manji Hoquiam, gdje su Kurtovi roditelji, Don i Wendy, živjeli u malenom bungalovu. A južno prijeko rijeke Chehalis bio je Cosmopolis, odakle potiče obitelj njegove majke, obitelj Fradenburg. Na dan kada ne bi kišilo, što je bila rijetka pojava u regiji u kojoj količina oborina u godini ne prelazi 200cm, pogled bi dosezao 9 milja do grada Montesano, gdje je odrastao Kurtov djed, Leland Cobain.
To je bio dovoljno malen svijet, s tako malo neslaganja, da je Kurt s vremenom postao najslavniji proizvod grada Aberdeena.”

“Kurt je težio 3,387 kg pri rođenju i bio je tamne kose i puti. U roku od 5 mjeseci, njegova dječja kosa postala je plava, a njegova put svijetla. Obitelj njegova oca je imala francusko i irsko korijenje – imigrirali su iz gradića Skey Townland u okrugu Tyrone, u Irskoj, u 1875. – i Kurt je naslijedio svoju uglatu bradu od ove strane obitelji. Obitelj Fradenburg, s majčine strane, imala je njemačke, irske i engleske korijene i od njih je Kurt naslijedio ružičaste obraze i plave uvojke. Ali najupadljivije obilježje njegovog lica bile su njegove predivne oči azurne boje; čak su i medicinske sestre u bolnici komentirale njegovu ljepotu.”

Još bi ja pisao, al nemrem jer me ruke fakat bole, a još moram svirat, tj. vježbat na gitari.

Neki su mi rekli da vam napišem sve u detalje kak je bilo s Njom...pa neznam kak da vam sve opišem...jednostavno smo se našli, i puno pričali...i to je to. I dogovorili se za kino.


I za kraj, jedna Nirvanina pjesma sa snažnim riječima:

Stay Away - Nirvana

Monkey see, monkey do
I don't know why I'd - rather be dead than cool
I don't know why - every line ends in rhyme
I don't know why - less is more, love is blind
I don't know why

Stay
Stay away (x3)

Give an inch, take a smile
I don't know why - fashion shits, fashion style
I don't know why - throw it out and keep it in
I don't know why - have to have poison skin
I don't know why

Stay
Stay away (x3)

I don't why (x2)

Stay
Stay away (x3)

Monkey see, monkey do
I don't know why I'd - rather be dead than cool
I don't know why - every line ends in rhyme
I don't know why - less is more, love is blind
I don't know why

Stay
Stay away (x3)

I don't know why (x2)

Stay
Stay away (x3)

Stay away (x5)

God is gay!


I da, znate kaj je bilo!?!?! Ujutro se ja lijepo probudim i stari me natjerao da se ošišam!!! Al još uvijek mi je dugačka, al ne toliko... Sad mi izgleda otprilike ovak (ko Kurtu na ovoj slici), nažalost:






Post je objavljen 20.02.2006. u 14:02 sati.