Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Telefonski računi prvi put s obveznom RTV pristojbom

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Sukladno Zakonu o javnom RTV sustavu BiH korisnici fiksne telefonske mreže na području Hercegbosanske županije, kao i na drugim područjima koje pokriva JP Hrvatske telekomunikacije (HT) Mostar, uz...


...telefonske račune za siječanj 2006. prvi put moraju platiti i šest maraka za RTV pristojbu, javlja dopisnik agencije NINA.

Plaćanje RTV pristojbe do kraja prošle godine bilo je dragovoljno, odnosno korisnici fiksne telefonije uz račun za telefon nisu morali platiti i RTV pristojbu. Međutim, prema novom zakonu oni su obvezni plaćati RTV pristojbu, a ako to ne urade uslijedit će sankcije.

Prema podatcima Službe za naplatu RTV FBiH, na području HB županije do kraja prošle godine RTV pristojbu plaćalo je manje od jedne petine vlasnika radio i TV prijamnika, a Općinskom sudu u Livnu dostavljeno je više od 13.000 platnih naloga s prijedlogom za prinudno izvršenje protiv onih koji su izbjegavali plaćanje RTV pristojbe uz račun za telefonske usluge.

IZ HT-a su poručili da su oni, sukladno zakonu, dužni osigurati isti postupak naplate za RTV pristojbu kao i za telefonsku uslugu, što znači da odbijanje plaćanja pristojbe podrazumijeva i isključivanje telefona pretplatnika. S druge strane, ako ovakav način naplate ne bude davao pozitivne rezultate, prema riječima rukovoditelja naplate RTV pristojbe Mahmuta Jaganjca, RTV FBiH će svoja potraživanja naplaćivati sudskim putem.

Komentar: Eto ljudi moji...samo vi telefonirajte!!








Post je objavljen 20.02.2006. u 12:26 sati.