Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Man qing shi da ku xing a.k.a. Chinese Torture Chamber Story (1995.)

http://www.imdb.com/title/tt0113757/

Ovo sam već duže vrijeme htio pogledati :) Totalno luda hongkongška fantazi horor ljubavna priča sa nekim stvarno nezaboravnim scenama.

O čemu se radi? Mlada djevojka po imenu Little Cabbage (u početku sam mislio da je ovo nadimak, ali ispostavilo se da joj je to pravo ime) i mladi student su optuženi za ubojstvo Kupusinog muža (umro je tako što mu je penis eksplodirao od pretjerane količine vrlo opasnog afrodizijaka :)) i tijekom suđenja bivaju mučeni na svakojake načine kako bi priznali krivnju. Naravno nevini su. Mučenja su svakakva, od mlaćenja daskama, bičevanja, gnječenja prstiju do čupanja noktiju i guranja zašiljenih štapića ispod noktiju (naravno onih neiščupanih), a sve to isprepleteno golotinjom i scenama seksa. Priča ide uglavnom putem flashbackova i priča osuđenika.

Scene mučenja su prilično grafičke, ali se neke stvari ipak događaju izvan kadra. Kao što sam gore napomenu, film sadrži neke stvarno nezaboravne scene, od kojih je u svakom slučaju najbolja scena kung-fu seksa u zraku između dva kung-fu majstora - najprije se bore mačevima, pa onda strgnu odjeću sa sebe i izvode napade poput "Oral attack", "Invincible Wheel" (slika), "Wonder Screw" i par drugih te polete svako sa svog drveta i poševe se u zraku - odlično :)) Kratki clip ovoga se vrti po internetu u sklopu smiješnih clipova pa ste možda i naletili negdje na ovo. Film sadrži još hrpu izvrsnih fora.

Najgore u filmu su engleski titlovi, ponegdje fale, ponegdje idu u krivo vrijeme, a prijevod je grozan, sa povremeno potpuno glupim tekstom (nije da znam kantonški, ali tekst se jednostavno ne poklapa sa radnjom), iako u nekim trenucima i to pridonosi zabavi, primjerice scena u kojoj za vrijeme snošaja ženska stenje nešto, a to je prevedeno kao "So Comfortable, so comfortable". :))

Unatoč lošim titlovima, film svakako preporučam :)

EDIT: Gorespomenuti clip možete skinuti ovdje.


Post je objavljen 20.02.2006. u 01:26 sati.